Tom sikret plassen for Odd

SKIEN (Dagbladet): Odd- Tromsø 2- 1. Første omgang var trolig årsbeste på eget gras for Odd'rane. Andre omgang var en taktisk triumf av lagets langt på vei genierklærte trener Tom Nordlie. Resultat: Det gamle storlaget berget plassen i toppserien i comeback-sesongen etter over 30 år i bakevja.

Tidligere i sesongen har trener Tom Nordlie gang på gang sagt at 27- 29 poeng burde holde til å berge plassen. Etter seieren over Tromsø har laget 29 poeng og burde dermed være sikret ny kontrakt. Etter kampen ville imidlertid ikke Nordlie innrømme at sesongens hovedmål nå er nådd.

- Det burde holde, ja. Men det kan fremdeles gå den gale veien. Det gjenstår mange kamper. Sa Nordlie og safet. Innerst inne vet han at dette holder.

Trener Nordlie blir sett på som litt av en trollmann i Grenland etter at han trenet Odd tilbake i toppen i fjor. Toppserie-starten endte med tre strake seirer. Siden har det gått opp og ned. En stund mest ned. Men forrige helg ble Lillestrøm slått borte. Og i går var det Tromsøs tur til å reise tomhendt hjem.

Litt av en triumf for Odde-treneren, som tidligere har trent lag i lavere divisjoner på Romerike. Noen spiller av betydning har han ikke vært.

Etter en famlende start og Tromsø-ledelse etter 15 minutter ved Tryggvi Gudmundsson, kom gårsdagens Odd-lag sterkt tilbake. Det ene flotte angrepet etter det andre ble rullet opp. Lagets store spillere i denne perioden var finnen Sami Mahlio og makker Morten Fevang.

Utlikningen kom allerede i det 20. minutt, da Alexander Aas headet en retur i mål. Kort etter åpnet Odds midtbane Tromsø-forsvaret totalt. I stedet for å skåre selv valgte Tor Gunnar Johnsen å spille til Thomas Røed, som sjelden har vært så alene med keeper. Det måtte bli mål.

Rune Lange ble pakket godt inn av Odds stoppere. Tromsøs stjerne ble for liten på en kveld da Odd sikret toppserieplassen.