INNSTILT: Tom Tvedt.
Foto: Thomas Winje Øijord / NTB scanpix
INNSTILT: Tom Tvedt. Foto: Thomas Winje Øijord / NTB scanpixVis mer

Tom Tvedt innstilt som ny idrettspresident

Kom fram i dag.

(Dagbladet): Tom Tvedt (47) er innstilt som ny idrettspresident etter Børre Rognlien av valgkomiteen i Norges Idrettsforbund (NIF). Det kom fram på en pressekonferanse på Ullevaal stadion i dag.

- Tvedt er mannen som kan samle Idretts-Norge. Han er jovial og en fyr som går like godt sammen med toppene som med grasrota, sier valgkomiteens leder Tove Paule til NTB.

Hun bekrefter videre at valgkomiteen hadde seks-sju personer inne til intervju om presidentvervet.

Kristin Kloster Aasen og Oddvar Johan Jensen, begge medlemmer i dagens idrettsstyre, er foreslått som henholdsvis 1. og 2. nestleder, skriver NTB.

Til de seks øvrige plassene i styret foreslås Anne Berit Figenschau, Sondre Sande Gullord, Guri Rantoft, Bjørgulv Sverdrup Lund, Marit Roland Udnæs og Vibecke Sørensen.

Blir klart i juni I oktober ble det klart at Børre Rognlien slutter som idrettspresident etter Idrettstinget i Trondheim i juni i år.

Tvedt kan stemmes fram som ny idrettspresident på Idrettstinget.

Ap-politiker Tom Tvedt har tidligere vært ordfører i Randaberg kommune, fylkesordfører i Rogaland fra og har siden 2011 sittet i fylkestinget. Han har også vært styremedlem i Norges Idrettsforbund og Norges Olympiske og Paralympiske komité.

47-åringen har også en karriere som håndballspiller og var blant annet på landslaget.

Gir seg Børre Rognlien har tidligere fortalt at OL-nedturen ikke var det avgjørende da han bestemte seg for å ikke fortsette som idrettspresident.

Rognlien har sittet som president siden idrettstinget i 2011, og har blant annet vært skøytepresident, leder for organisasjonskomitéen til hockey-VM i 1999, og grenleder for skøyter under Lillehammer-OL i 1994.