Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tomåls-Flo feiret med champagne

MANCHESTER (Dagbladet):Manchester United- Chelsea 3- 3. Tore André Flo hadde ikke scoret for Chelsea siden 14. mai før gårsdagens to nettkjenninger. - Nå er jeg så glad at jeg har ringt hjem til Randi og bedt henne sette inn en champagne i kjøleskapet, dette må feires med et glass, sa en sprudlende Flo etter comebacket på scoringslista.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Av de 67 568 tilskuerne på Old Trafford i går var den aller blideste lang og norsk. Endelig var måltørken for Tore André Flo over. Mål-Flo har ventet lenge på dette øyeblikket.

  • 14. mai: Flo scorer i det nittiende minutt i hjemmekampen mot Derby.

  • Siden den gang har Chelsea spilt ti obligatoriske kamper: FA-cup-finale, Charity Shield, sju seriekamper og hn UEFA-cup-kamp. Uten Flo-mål før fulltrefferne mot United. Dermed har Chelsea spilt mer enn 14 timer uten norsk scoring.

Det er sjelden vi har sett et større smil hos Flo enn etter den seine frokostkampen i går. Så har da de siste månedene vært blytunge.

- Ja, nå har jeg endelig noe å være glad for, skikkelig glad for. Det er lenge siden jeg har følt det, kanskje det var i den siste seriekampen den 14. mai, sier Flo som under EM var en lang skygge av sitt gode jeg. I går laget han sesongens første to mål fra sin offensive midtbaneposisjon.

- Er dette den verste perioden som fotballspiller du har gått igjennom?

- Vanskelig å si, men det er muligens det. Fordi det har buttet både på klubblag og landslaget. Tidligere kunne det butte på landslaget, og gå bra i Chelsea eller omvendt. Men nå har det buttet begge steder lenge, sier Flo, som var delaktig i alle Chelseas tre mål.

Lange bein

Londonklubben tok ledelsen med en Hasselbaink-perle etter sju minutter. Flo la pasningen ut i feltet... «Overlegget var langt og jeg var ikke sikker på om jeg skulle nå den, men heldigvis har jeg lange bein så jeg fikk banket ballen tilbake». 0- 1 i seintropisk høstsol på Old Trafford.

Men så startet United: 1- 1 ved Paul Scholes, 2- 1 ved Teddy Sheringham og deretter 3- 1 ved David Beckham, på retur etter Cole i stanga.

Det hele så ut til å kunne ende katastrofalt for den nye Chelsea-manager Claudio Ranieri. Bak oss satt da også en muttere og muttere Ken Bates, mannen med penger og grått sjefsskjegg.

Men så dukket Flo opp idet dommeren hadde pausefløyta i munnen.

Graeme Le Saux dro seg til dødlinja og la inn. Flo med en flygende heading. Ballen gikk rett på Raimond van der Gouw. Reservekeeperen gjorde det han ikke måtte, han hansket ballen inn på rød løper.

- Flos mål, uansett hvordan det kom, ble et vendepunkt for oss, sier en strålende fornøyd Claudio Ranieri. På italiensk med engelsk tolk.

Spilt uten selvtillit

Flo om Ranieri:

- Han har tydeligvis sett meg spille før, fordi han mente å kunne se at jeg spilte uten selvtillit. Han har bedt meg om å slappe av mer, ikke løpe på alt. Han vil jeg skal få tak i ballen og gjøre noe med den.

- Det beste er å sette ballen i mål?

- Ja, helt klart. Jeg var utrolig glad over å score, det er ganske vanvittig hva selvtillit kan gjøre med en spiller, sier Flo som ordnet 3-- 3, 20 minutter før slutt. Banens beste, Graeme Le Saux, kom igjen til linja, innlegget via Zola og rett på Flo-foten.

- Følelsen der og da var sinnssyk, jeg må innrømme det. Jeg har følt at treningen har vært bra, jeg har stått på hardt og trent ekstra, blant annet på løping. Men, under kampene har jeg følt meg sliten med stive bein, sier Flo på vei ut i bussen som fraktet Chelsea til flyplassen i Manchester. Flo er vel vitende om at han ikke ble et offer for post-Vialli-syndromet dvs. byttet ut. Han fikk spille kampen ut, mens Zola og Jimmy Floyd Hasselbaink ble erstattet.

- Den nye manageren, Ranieri, virker som om han har gitt deg tillit?

- Jeg var veldig nervøs da jeg hørte jeg skulle spille på midtbanen på Old Trafford, det er en posisjon jeg ikke har blitt brukt så mye på. Men Ranieri fikk meg til å bli rolig.

Hørte Flo-refrenget

- Det har vært spekulasjoner i britiske presse om at han ville selge deg?

- Den oppfatningen har ikke jeg, sier Flo, som fikk stående hyllestsang av Chelseafansen etter kampen... «Tori André Flo, Tori André».

De to andre proffe nordmennene, Ronny Johnsen (spilte hele kampen) og Ole Gunnar Solskjær (spilte ti minutter), hørte begge det blå refrenget.

SPRUDLENDE GLADE: Tore Andrè Flo og Gianfranco Zola.