Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tomåls-helten mobbet Holtan

Tarjei Dale feiret scoring foran Brynes leiesoldat.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Odd Grenland - Bryne 3-0.

(Dagbladet.no): Tarjei Dale hadde misbrukt tre kjempesjanser og ble gjort til latter av Brynes innleide keeperveteran Erik Holtan.

Det måtte et sleivskudd til fra innbytter Fernando de Ornelas for å gjøre slutt på Dales mareritt. Det mislykkede skuddet var på vei langt utenfor, men på bakre stolpe dukket Dale opp og bredsidet inn 1-0 etter 51 minutter.

Og det skulle bli enda bedre for Odd-spissen.

20 minutter før slutt ble han spilt alene gjennom av Jan Tore Amundsen. Ansikt til ansikt med Holtan skjøt han mot nærmeste hjørne. Den tidligere Odd-keeperen fikk hånda på ballen, men ballen rullet inn i nettmaskene.

Ertet Holtan

Dale løp utover for å juble, før han bråsnudde mot Holtan og skrek ut sin hemningsløse glede foran ansiktet på keeperveteranen.

- Jeg hadde en del sjanser i 1. omgang som var enormt store. Jeg har faktisk hatt mange av dem i det siste, men har ikke hatt flyten. Så dette var enormt deilig, sier Dale til TV 2.

2-0 Tarjei Dale får lurt ballen forbi Erik Holtan. Det feiret han med å hovere foran den tidligere Odd-keeperen, som av mange Odd-supportere er blitt kalt en Judas etter at han takket ja til å være Brynes leiesoldat i de to kvalikkampene. Foto: SC ANPIX
2-0 Tarjei Dale får lurt ballen forbi Erik Holtan. Det feiret han med å hovere foran den tidligere Odd-keeperen, som av mange Odd-supportere er blitt kalt en Judas etter at han takket ja til å være Brynes leiesoldat i de to kvalikkampene. Foto: SC ANPIX Vis mer

Erik Holtan var en av Brynes beste spillere, og så en periode ut til å bli en slags matchvinner på sin gamle hjemmebane. Mottakelsen fra Odd-fansen var akkurat så kjølig som forventet, og 37-åringen innrømmet at han ikke var upåvirket.

- Jeg hadde blanda følelser. Det er en vanskelig situasjon, men jeg har rota meg opp i det selv. Sånn er det, typisk meg. Men jeg angrer aldri på noe jeg har gjort. Når man er 37 år og klubben din trenger å tjene noen penger, synes jeg det er artig å få spille fotball, sier Holtan til TV 2.  

Watson-perle

Da Olof Hvidén-Watson skrudde inn et frispark fra 20 meter, tok Odd et lite skritt for menneskeheten, men et stort skritt for Odd Grenland mot fornyet Tippeliga-konktrakt.

Arne Sandstø vil klokelig nok ikke ta noe på forskudd foran returmatchen på Jæren lørdag.

- Hvis vi tror det blir en piknik, blir det ikke det. Men vi skal sørge for at det blir det, sier han til TV 2.

Sleit før pause

Odd Grenland sleit fælt før pause, selv om de var det dominerende laget. Skien-laget klarte bare å produsere to store sjanser: Først da Dale skjøt utenfor alene med Holtan, senere da samme mann headet et perfekt Ruud-innlegg rett i klypene på Bryne-keeperen.

image: Tomåls-helten mobbet Holtan

Til gjengjeld hadde Odd totalt defensiv kontroll på 1. divisjonslaget, som verken var dristige eller dyktige nok til å komme i nærheten av scoring.

Klasseforskjellen kom sterkere til syne i 2. omgang, og etter den forløsende 1-0-scoringen til Dale bestilte Arne Sandstø to mål til.

Det fikk han.

Chris Joyce kunne faktisk lagt på til 4-0 i sluttminuttene, men skuddet fra engelskmannen gikk i stanga.

På overtid fikk Bryne ballen over streken, men det som ville vært et uhyre viktig bortemål ble annullert da dommer Espen Berntsen mente Paul Oyuga hindret Rune Jarstein.

Nå skal det er mirakel til dersom Bryne skal kvalifisere seg til Tippeligaen.

<B>IKKE POPULÆR:</B> Helt fram til mandag denne uka hadde Erik Holtan noe nær en heltestatus i Skien. I dag ble han pepet ut.
Hele Norges coronakart