Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tomåls-Wilshere: - Vi er ikke klare for sluttspillet ennå

Alt er åpent i dødens gruppe.

• Arsenal-Marseille 2-0 (1-0)

(Dagbladet): Før kampen mellom Arsene Wengers gutter og de franske gjestene hadde Arsenal alt i egne hender med tanke på avansement fra dødens gruppe i Champions League.

Den muligheten tok de godt vare på.

Publikum hadde knapt satt seg før Jack Wilshere ga vertene ledelsen, og i den andre omgangen la samme mann på til 2-0.

- Før sesongen startet sa jeg at jeg ville scoret 10 mål i år. Jeg har aldri før scoret fire i én sesong, så vi får se hvordan det fortsetter. Jeg føler meg veldig bra for tiden. Det blir en tøff kamp. De er veldig gode hjemme, og de har fantastiske supportere. Vi er ikke klare for sluttspillet ennå, sa Wilshere ITV etter kampen.

Dermed er uavgjort borte mot Napoli tilstrekkelig for de røde fra London, mens Marseille fortsatt er håpløst fortapt i bunnen med null poeng.

29 sekunder Arsenal spilte i dag sin 150. kamp i Europa, og en som ikke ville la festen vente på seg var Wilshere. Stadiouret på Emirates viste 29 sekunder idet midtbanejuvelen sendte hjemmelaget i ledelsen etter en mønster-kontring av rang.

Like etterpå var Wilshere igjen i nærmest identisk situasjon, men denne gangen spilte han fri Aaron Ramsey midt foran målet til Steve Mandanda. Dessverre for vertene viste waliseren at det fortsatt er spor av den gamle scoringsvaksinen i årene hans da han satte ballen midt på franskmannen.

HEIT: Arsenal-gutta gir Jack Wilshere en velfortjent hyllest etter 1-0-scoringen. Samme mann la på til 2-0 etter pause. Foto: REUTERS/Eddie Keogh
HEIT: Arsenal-gutta gir Jack Wilshere en velfortjent hyllest etter 1-0-scoringen. Samme mann la på til 2-0 etter pause. Foto: REUTERS/Eddie Keogh Vis mer

Etter 37 minutter fikk vertene også straffe, men da Mesut Özil skulle doble ledelsen var Mandanda på pletten og fikk slått ballen vekk. Kanskje var det rettferdigheten som seiret, da det kunne se ut som om forseelsen skjedde akkurat på 16-meteren.

Gjestene fra Frankrike hadde ikke det store å by på, og det var et veldig komfortabelt Arsenal-lag som kunne gå til hvilen med 1-0.

Dobbel Den andre omgangen fortsatte der den første slapp, og den første store muligheten var det Özil som fikk. Alene med Mandanda prøvde han å sette den i det lengste hjørnet, men sisteskansen var igjen med på notene og nektet tyskeren scoring.

For dette var Wilsheres kveld. 65 minutter var passert da Arsenal igjen vartet opp med angrepsspill i verdensklasse, og til slutt var det nok engang mannen som er spådd en lang og lysende karriere som enkelt kunne sette ballen i mål.

Marseille hadde fint lite å by, og hjemmelaget kunne lagt på til både tre og fire, men flere mål ble det ikke på Emirates.

Med Dortmund-seier i Tyskland kan riktignok ikke Arsenal feire avansement ennå. Alt vil bli avgjort i gruppespillets siste kamp, men med poeng borte mot Napoli er «The Gunners» videre.