Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Odd slo Sarpsborg i Skien

Tomålshelt Rashani i fyr og flamme

Tre kontante avslutninger i hjørnet sørget for tre etterlengtede poeng til Odd.

TO MÅL: Elbasan Rashani noterte seg for to scoringer i kampen mot Sarpsborg. Foto: NTB scanpix / Teigen, Trond Reidar
TO MÅL: Elbasan Rashani noterte seg for to scoringer i kampen mot Sarpsborg. Foto: NTB scanpix / Teigen, Trond Reidar Vis mer
  • Odd - Sarpsborg 3-1 (1-1)

(Dagbladet): Elbasan Rashani var i storform for Odd da de tok imot Sarpsborg mandag kveld.

Nordmannen som er født i Sverige og spiller landslagsfotball for Kosovo, bidro sterkt til Odds hjemmeseier med sine to scoringer, og da Martin Broberg satte inn 3-1 en halvtime før slutt ble veien tilbake for tung for sarpingene.

- Jeg har aldri vært den som scorer mest mål, men jeg har bestemt meg for å ta ansvar nå. Det har lugga litt for laget, så jeg tok litt skuddansvar i dag, fortalte Rashani til MAX etter kampen.

Odds trener, Dag-Eilev Fagermo, var også godt fornøyd med dagens innsats.

- Vi fikk satt litt Odd-stempel på kampen ja. Det vi jobber med offensivt lykkes i dag. Defensivt så synes jeg vi fightet bra for Sarpsborg er et vanskelig lag å møte. Det var litt glød igjen i laget også, sa Odd-trener Dag-Eilev Fagermo til MAX.

Deres scoring kom på komisk vis, da Odd-spiller Espen Ruud stanget ballen kontant i eget nett.

Rashanis første

Det ble en innholdsrik førsteomgang, der begge lag kom til flere gode muligheter. Farligst var hjemmelaget, som tok ledelsen drøye kvarteret ut i omgangen.

Odd vant ballen på midtbanen, og gikk raskt i angrep. Til slutt endte ballen hos Elbasan Rashani, som la ballen til rette med det første touchet og banket den kontant i det lengste hjørnet med det andre.

Ti minutter seinere holdt Odd på å doble ledelsen. Aslak Falch mistet Vebjørn Hoffs frispark, og nedfallsfrukten ramlet i fanget på Birk Risa. Han fikk akkurat stokket beina og avsluttet, men dessverre for han og Odd snek ballen seg like utenfor mål.

Selvmål

Men også Sarpsborg yppet seg foran mål, og like før halvtimen var spilt fikk de sin første store sjanse. Patrick Mortensen headet en corner mot det lengste hjørnet, men Vegard Bergan har plassert seg riktig, og klarerte ballen på strek.

Ti minutter før pause satt den også for gjestene.

Også denne gangen var Mortensen involvert, men han og Sarpsborg fikk god hjelp av Odd-forsvarer Espen Ruud. Dansken forlenget et innlegg bakover i felten, men i stedet for en lagkamerat, var det Ruud som dukket opp og stanget ballen inn i eget mål på håpløst vis.

- Dårlig av meg, var hans konklusjon om egen innsats overfor MAX i pausen.

Tilbake i ledelsen

Begge lag virket lystne på tre poeng i Skien, og det var hjemmelaget som kom best i gang også i den andre omgangen.

Og nok en gang var det Rashani som spilte hovedrollen. Odd spilte seg fint fram mot Sarpsborgs mål, og til slutt fant ballen veien til Rashanis føtter.

Først dro kantspilleren bort to-tre forsvarsspillere, så hamret han ballen i det samme hjørnet som i første omgang.

Ni minutter seinere økte Odd ledelsen til 3-1. Denne gangen var det Rashani som fant Bilal Njie på løp mot dødlinja. Kantspilleren la ballen 45 grader inn i feltet, og fra rundt ti meter plasserte Martin Broberg ballen i hjørnet på sikkert vis.

Saprsborg kjemper på for en redusering, men klarte aldri å bryte skikkelig gjennom Odds forsvar. Etter kveldens kamp skiller det kun ett poeng mellom lagene, som ligger på henholdsvis 9.- og 10.-plass i Eliteserien.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media