Tomålshelt uten kamptrening

Tom Hammerborg (29) har ikke spilt en hel fotballkamp på halvannet år. Men da han først fikk tillit fra start, kvitterte han ut de to første scoringene, som ga ro i Odd-rekkene da Odd slo Haugesund 4-2.

- Jeg skulle likt å se TV-bildene fra målene. Følelsen var helt ubeskrivelig, sier fotballnomaden til Dagbladet.

Hammerborg kom til Odd for tre sesonger siden etter en omflakkende tilværelse som omfatter Lørenskog, Skeid, Ullern og Fredrikstad. Da han endelig skulle prøve seg i Odd-trøya, røyk imidlertid kneet.

- På høsten 1998 måtte jeg operere kneskåla, egentlig en bagatell. Men inngrepet var mislykket og jeg måtte under kniven igjen. I fjor fikk jeg ti barmhjertighetsminutter borte mot Molde. Det var eneste gang jeg kom på banen den sesongen.

Kjøpte snekke

- Det gikk så langt at jeg måtte kjøpe ei snekke og fiskestang. Jeg flyttet til Skien for å spille fotball, og plutselig ble det ikke noe av. Lediggangen holdt på å drive meg til vanvidd.

Tom Hammerborg ble spilleklar i begynnelsen av mars og hadde med seg fem minutter som innbytter fra treningskampene før seriestart. Forrige serierunde fikk han starte mot Rosenborg.

- Da jeg fikk vite at jeg skulle spille mot Haugesund, bestemte jeg meg for å trå til. Da ballen lå i mål allerede etter åtte minutter, var det helt ubeskrivelig. Du må ha slitt mye for å sette så mye pris på målet som jeg gjorde. Og da 2- 0 kom, holdt jeg på å ta helt av. Da hadde vi fått kampen inn i rett spor, sier Tom Hammerborg.

Ydmyk

Men sjøl om 29-åringen var helt i går, er han ydmyk i forhold til fortsettelsen. Han er langtfra sikker på å få starte tirsdagens hjemmekamp mot Start.

- Jeg er glad på egne vegne i dag, men er forberedt på å slite benken neste gang. Men i kveld skal jeg suge skikkelig på karamellen, sier Tom Hammerborg.