Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tomålsscorer Hangeland sørget for mer drama i bunnstriden

Birmingham i trøbbel etter 0-2 mot Fulham. Wigan med fornyet håp etter å ha sendt West Ham ned.

TOMÅLSSCORER: Brede Hangeland gjorde noe så sjelden som å score to ganger i samme kamp mot Birmingham. Dermed bidro han til at nedrykksstriden ble enda litt mer spennende foran siste serierunde.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/IAN KINGTON
TOMÅLSSCORER: Brede Hangeland gjorde noe så sjelden som å score to ganger i samme kamp mot Birmingham. Dermed bidro han til at nedrykksstriden ble enda litt mer spennende foran siste serierunde.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/IAN KINGTON Vis mer

(Dagbladet): Birmingham - Fulham 0-2, Wigan  - West Ham 2-2.

Brede Hangeland brukte både hodet og beina da han ble tomålsscorer for Fulham i bortekampen mot Birmingham. Nå er han den mestscorende forsvarsspilleren i Premier League med sine seks ligamål - det samme som Stokes Robert Huth.

Dermed sørget den norske landslagskapteinen ikke bare for at Fulham tok sesongens tredje borteseier og klatret til åttendeplass, men også for at alt ligger til rette for et nedrykksdrama av de sjeldne neste søndag.

For med seirer til både Wigan, Blackpool og Wolves, tap for Birmingham og poengdeling for Blackburn, er det nå fem lag innenfor ett poeng, som kjemper for livet om å unngå de to nedrykksplassene som ennå ikke er utdelt: Wigan, Blackpool og Birmingham har alle 39 poeng. Wolves og Blackburn, som forøvrig møtes i siste serierunde, står med 40.

«Avram Grant - Millwall Legend» Det eneste som er sikkert er at West Ham må ned én divisjon etter å han rotet bort en 2-0 ledelse til pause. To scoringer av Charles N'Zogbia og én fulltreffer signert Conor Sammons vant nemlig Wigan 3-2, og har fortsatt muligheten til å berge plassen.

LUFTIG HÅN: Enkelte legger mye ressurser i godte seg over andres fiasko, noe dette stuntet i luftrommet over DW Stadium er et eksempel på. «Avram Grant - Millwall Legend» er ikke noe kompliment til den sparkede israeleren.Foto: SCANPIX/AP Photo/Jon Super
LUFTIG HÅN: Enkelte legger mye ressurser i godte seg over andres fiasko, noe dette stuntet i luftrommet over DW Stadium er et eksempel på. «Avram Grant - Millwall Legend» er ikke noe kompliment til den sparkede israeleren.Foto: SCANPIX/AP Photo/Jon Super Vis mer

Med resultatet i Birmingham og to strøkne hodestøt fra Demba Ba på DW Stadium, så det plutselig ikke så håpløst ut likevel for «The Hammers».

Men Wigan tok seg kraftig sammen etter hvilen,  og med N'Zogbias frisparkperle 57 minutter ut i kampen krøp nervøsiteten inn under huden på bortelagets spillere.

Og det ble ikke bedre av at Avram Grant kastet innpå sin halvskadde talisman Scott Parker. Halvveis ut i annen omgang fintet Conor Sammons bort halve West Ham-forsvaret før han kontrollert satte ballen tilside for Robert Green.

Og dermed var plutselig laget fra Øst-London i en fortapt posisjon igjen. Den neste ydmykelsen av slagne gjester kom av alle steder fra luftrommet over Wigan.

NEDRYKKSSCORING: Conor Sammons 2-2 scoring sendte West Ham ned én divisjon. Charles N'Zogbia 3-2 mål sørget for at Wigan fortsatt har alle muligheter til å overleve.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/GLYN KIRK
NEDRYKKSSCORING: Conor Sammons 2-2 scoring sendte West Ham ned én divisjon. Charles N'Zogbia 3-2 mål sørget for at Wigan fortsatt har alle muligheter til å overleve.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/GLYN KIRK Vis mer

TV-kameraene fanget nemlig opp et småfly trekkende på et banner med påskriften «Avram Grant - Millwall Legend». Noen med sympatier for West Hams erkefiende gikk med andre ord drastisk til verks for å strø ytterligere salt i et allerede betent nedrykkssår.

For West Ham gjorde det ingen forskjell at en ellers eminent Robert Green tabbet seg ut på overtid, men for Wigan kan Charles N'Zogbias lykketreff bety forskjellen på Premier League- og Championship-spill neste sesong.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media