POPULÆRE: Petter Northug fortalte sammen med lillbror Tomas om planene foran den kommende VM-sesongen. De to brødrene satser nå sammen i Coop-laget. Foto: Ole Morten Johansen
POPULÆRE: Petter Northug fortalte sammen med lillbror Tomas om planene foran den kommende VM-sesongen. De to brødrene satser nå sammen i Coop-laget. Foto: Ole Morten JohansenVis mer

- Tomas har bare en ting å lære meg

- Men jeg kan lære ham mye, sier Petter Northug om lillebroren i Coop-teamet.

TRONDHEIM (Dagbladet) Petter Northug (30) har nå formelt forlenget avtalen med Coop - og får med seg lillebror Tomas (26) på laget. Søndagen ble brukt til seks mil på rulleski sammen og to timer autografskriving på et lukket arrangement med 2.000 barn og ungdommer rett ved Lerkendal stadion i forkant av fotballkampen mellom Rosenborg og Stabæk.

- Tomas har bare èn ting å lære meg, mens jeg har mange ting å lære ham, sier Petter Northug med et lurt blikk bort på lillebror.
Det Petter vil lære er klassisk sprint.

- Der er Tomas bedre enn meg. Han er flinkere til å stå høyt og går mer effektivt. Selv har jeg rotet en del teknisk, sier Northug.

Blir ekstra gnist Å få lillebror med på laget tror han likevel vil gi mange fordeler.

- Det kan gi den lille ekstra gnisten som skal til - både motivasjonsmessig og i treningssammeng. De to tingene henger jo sammen, er motivasjonen på topp blir det også mer gnist på treningene. Tomas vil bli en solid partner for meg som vil heve nivået på det vi gjør. Det er morsomt å ha Tomas med på laget, sier Petter Northug.

- Må opp et hakk VM i Lahti 2017 er neste store mål, og Petter er klar på at han må bli bedre for å ta gull i Finland.

- Ja, jeg må opp ett hakk fra sesongen som har vært nå. Det er snakk om små justeringer som må gjøres, blant annet teknisk. I tillegg blir det jo annerledes enn sist vinter da vi aldri hadde tid til å spisse formen. Neste sesong vil alt handle om å være i optimal form til Lahti, sier Petter Northug.

Petter klar kaptein Tomas Northug har vært på sprintlandslag de tre siste sesongene, men etter mye sykdom sist vinter ble han vraket i neste sesongs landslagstropp.

Derfor er han svært glad for at Coop har tatt ham inn i sitt team, og at han får Petter som treningspartner og Stig Rune Kveen som trener.

- Det er jo ingen tvil om hvem som blir kaptein på laget, men jeg gleder meg veldig og tror dette opplegget vil passe meg fint, sier Tomas Northug, som i likhet med Petter har VM som det store målet kommende vinter.
Første gang Petter og Tomas Northug har aldri tidligere vært på samme lag, selv om de selvsagt har trent - og ikke minst konkurrert - mye sammen.

- Det har vært brutalt å være lillebror til Petter og storebror til Even. Som midterst i flokken var det alltid dem mot meg. Jeg har fått mye juling - Petter har holdt meg nede mens Even slo, sier Tomas Northug med et smil.

Nå blir det garantert tøff konkurranse også på treningene.

- Det blir høyt nivå på treningene og sammen håper vi å gjøre hverandre bedre, sier Petter og Tomas Northug.

Etter en kort sekvens med pressen fortsatte autografskrivingen frem til Rosenborg-kampen. Ingen tvil om at brødrene er populære i hjembyen.