Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Langrenn:

Tomas Northug legger opp: - Det er trist og leit

Satser ikke mot drømmeløypa i OL i Pyeongchang.

GIR SEG: Tomas Northug legger opp som langrennsløper. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
GIR SEG: Tomas Northug legger opp som langrennsløper. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

MAJORSTUEN (Dagbladet): Tomas Northug (27) legger opp som langrennsløper. Det bekrefter han selv til Dagbladet i ettermiddag.

- Jeg tok beslutningen for to-tre uker siden. Det har vært en prosess siden jeg ikke engang ble funnet god nok til å være reserve i Drammen i vinter Jeg vurderte allerede i fjor å legge opp, sier Tomas Northug til Dagbladet.

- Jeg har ikke fått det til som jeg ønsket, noe som har vært tungt. Det er likevel leit å gi seg. Det er nok ikke den verste avgjørelsen jeg har tatt. Jeg tror jeg vokser som person av å ta en såpass voksen avgjørelse. Jeg har fått et tilbud fra Coop, men velger likevel å takke nei og legge opp, sier 27-åringen.

Dermed gir Mosvika-løperen opp drømmen om OL i Pyeongchang i Sør-Korea i 2018. Sprintløypa der skulle i utgangspunktet passe ham perfekt.

- Ja, jeg hører folk sier det, men jeg var så langt bak i køa at jeg ikke engang fikk gå i Drammen og må ha motivasjonen som kreves om jeg skal lykkes, sier Tomas Northug, som Dagbladet møter på Josefine Vertshus etter Holmenkollstafetten.

Petter Northug: - Det er trist og leit

Storebror Petter Northug synes det er trist at Tomas gir seg så kort tid før OL.

- Det er trist og leit fordi jeg mister en svært viktig treningspartner. Det er trist for oss som brødre som satser sammen. Det er også trist for hele teamet, så nærme en OL-sesong. Tomas har et vanvittig høyt potensial når det flyter for ham, men hvis ikke motivasjonen er på topp, så går det ikke, sier Petter Northug til Dagbladet.

- Jeg ble først skuffa da Tomas fortalte det. Samtidig tenker du at Tomas har hatt fantastiske øyeblikk i skyløypa og hatt fantastiske øyeblikk. Han skal ikke grave seg ned, men være stolt over de store resutlatene han har hatt.

Jakter erstatter

Petter Northug varsler nå at teamet må hente en erstatter for lillebroren.

- Valget er tatt, og vi kan ikke gjøre så mye annet enn å prøve å finne en erstatter for Tomas. Vi må få inn en ny løper i teamet, kanskje to. Vi har en del navn på blokka, forteller Northug.

I januar 2015 tok Tomas Northug sin første verdenscupseier. Det var i klassisk sprint i Otepää (Estland). Det ble også hans eneste.

Han var en del av ski-VM i Falun samme år der han kom seg fram til en finale.

Tomas Northug tok totalt fire NM-gull - i lagsprint og stafett. 27-åringen går inn i en ambassadør-rolle for Coop. Det opplyser Are Sørum Langås til Dagbladet.