Tomas Northug om tiden som junior: - Jeg kommer aldri til å glemme det

Fire gode kamerater trente og holdt sammen.

STARTET I MOSVIKA: Tomas Northug og Petter Northug. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbldet
STARTET I MOSVIKA: Tomas Northug og Petter Northug. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbldetVis mer

BEITOSTØLEN (Dagbladet): Tomas Northug møtte begge sine brødre i sprint-kvartfinalen på Beitostølen i helga. Selv om 25-åringen hadde god kontroll på lillebror Even, var storebror Petter vanskelig å hamle opp med.

Alle de tre Northug-brødrene startet skikarrieren i Mosvik IL. For Tomas er det en veldig god tid å huske tilbake på.

- Nå har jeg hatt ganske mange klubber opp gjennom tida, men den tida jeg husker best er fra der det var best miljø, så det må nok bli Mosvik IL som er klubben i mitt hjerte. Jeg kommer aldri til å glemme den tida, vi var liksom fire stykker som dro litt i samme retning og trente sammen. Vi hadde det veldig artig sammen, sier Tomas Northug.

- Hva var det som var så spesielt?

- Vi fire møttes fire ganger i uka fra vi var tolv, tretten år til vi begynte på videregående. Fram til da var vi en gjeng som både var utrolig bra sportslig og hadde det bra på trening. Det er en vesentlig grunn til at jeg husker den tida ganske godt.

Godt samhold Det var pappa Northug som var primus motor for prosjektet. Han hentet inn forskjellige folk slik at Tomas og gjengen fikk et program som var bra. De fikk også hjelp fra Olympiatoppen Steinkjer, noe som var motiverende for alle sammen.

Tomas Northug, Ola Berg Fines, Jonas Berg og Magnus Bakkehaug var de fire kameratene som trente og holdt sammen.

- Vi var samlet i en kvartfinale i NM på sprint som førsteårs junior. Det var noe vi kommer til å huske, og alle var kvalifisert til finalen som var topp tredve og gikk dagen etterpå. Det var ganske spesielt når du er fra en så liten bygd som Mosvika. Det var en bragd for oss, sier Tomas Northug.

Veldig viktig Den bragden ga mersmak for 25-åringen.

- Det miljøet har hatt veldig mye å si for min utvikling. Det var artig å ha en gjeng som dro i samme retning, og vi hadde det kjempeartig sammen. Vi kunne finne på å arrangere samling midt i skogen og trente veldig gammeldags. Vi hadde det artig sammen, og det tror jeg er alfa og omega i den alderen, at det ikke blir for traust og kjedelig.

De gode kameratene møtes fortsatt, selv om èn er gårdsbruker, og en annen holder på med friidrett.

- Når vi møtes og mimrer tilbake tror jeg vi er enige om at vi hadde det veldig bra i den tida der, sier Tomas Northug.

Stem på Klubben i ditt hjerte hver dag for å gi din klubb muligheten til å vinne flotte pengepremier.