BEKLAGER: Tomas Northug ble i juni stoppet da han kjørte bil i beruset tilstand. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
BEKLAGER: Tomas Northug ble i juni stoppet da han kjørte bil i beruset tilstand. Foto: Berit Roald / NTB scanpixVis mer

Tomas Northug tatt for promillekjøring i juni

- Jeg beklager overfor alle rundt meg.

Den tidligere langrennsløperen Tomas Northug innrømmer at han kjørte bil i påvirket tilstand i juni i år. I dag møtte han i Sør-Trøndelag tingrett. Han får 18 dager ubetinget fengsel, melder Adresseavisen.

Dette skjer nesten fire år etter at Petter Northug blant annet ble dømt for det samme.

- Jeg hadde vært på fest kvelden før og ventet ikke mange nok timer da jeg satte meg i bilen neste dag. Det er ingenting som kan unnskylde at jeg har gjort noe så dumt, og jeg beklager overfor alle rundt meg. Jeg er opptatt av å være et godt forbilde og dette var en velfortjent lærepenge, skriver Tomas Northug i en tekstmelding til Adresseavisen.

1,34 i promille

28-åringen innrømmer å ha kjørt i beruset tilstand 24. juni like før klokka 11. Han ble stoppet av politiet på E6 ved Lundamo. Ifølge siktelsen førte han en Jaguar med samme registreringsnummer som bilen Team Northug mottok som sponsorbil juli 2017, skriver Adressa.

Ifølge avisa viste alkoholutåndingsprøva 0.67 mg alkohol per liter luft. Dette tilsvarer en promille på 1,34.

Tomas Northug skal ha blitt stoppet i en rutinekontroll, opplyser politiet. Det skal også ha vært en passasjer i bilen.

Bot

Han fikk også 42.000 kroner i bot. Den tidligere skiløperen mister også førerkortet i to år og må ta førerprøven på nytt. Ifølge Adressa var Northug på vei til Trysil på en treningsleir for barn og ungdom da han ble stoppet på formiddagen i juni.

28-åringen har gitt seg som langrennsløper, men var langrennsekspert for Eurosport under Pyeongchang-OL.

Storebroer Petter Northug ble dømt for fyllekjøring i 2014, etter at han krasjet en bil i alkoholpåvirket tilstand i mai samme år. Etter at Petter fikk straffen sin på 50 dagers fengsel og bot på 185 000 kroner i oktober 2014, sonet han lovbruddet hjemme med fotlenke.

Tomas Northug har én verdenscupseier i langrenn fra estiske Otepää.

Artikkelen oppdateres.

KJEDELIG OG TRIST: Etter dommen møtte Dagbladet en skamfull Petter Northug i 2014. Video: Sveinung U. Ystad/DBTV Vis mer Vis mer Vis mer Vis mer