GIR SEG: Etter 112 landskamper og 52 scoringer, er det nå slutt for Jon Dahl Tomasson på det danske landslaget. Veteranspissen gjorde sin siste opptreden for Danmark mot Japan i VM.Foto: SCANPIX
GIR SEG: Etter 112 landskamper og 52 scoringer, er det nå slutt for Jon Dahl Tomasson på det danske landslaget. Veteranspissen gjorde sin siste opptreden for Danmark mot Japan i VM.Foto: SCANPIXVis mer

Tomasson gir seg på landslaget

Slutt etter 13 år, 112 kamper og 52 scoringer.

||| Den danske veteranspissen Jon Dahl Tomasson (33) gir seg på landslaget.

Feyenoord-spilleren spilte sin siste kamp for Danmark mot Japan under sommerens VM-sluttspill i Sør-Afrika. Der han scoret han også sitt siste av i alt 52 mål på 112 kamper i landslagstrøya. Dermed tangerte han også Poul Tist Nielsens scoringsrekord i rødt og hvitt.

33-åringen har spilt på toppserienivå i både Nederland, England, Italia, Tyskland og Spania.

- Landslaget har vært en stor del av min karriere de siste 13 årene, og det er et betydningsfullt kapittel i mitt liv som nå er over. Derfor har dette vært en beslutning som jeg ville gi meg selv tid på å ta. Jeg hadde det i tankene allerede før VM-sluttspillet. Men jeg ville ha sluttspillet litt på avstand, og har derfor brukt sommeren til å veie alle tanker og følelser før denne beslutningen, sier Jon Dahl Tomasson til Det danske fotballforbundets nettsider.

Spissen ble også skadd i sin siste landskamp. To andre Danmark-veteraner, Martin Jørgensen og Jesper Grønkjær, kunngjorde også at de gir seg med spill for Danmark etter samme kamp.

Landslagstrener Morten Olsen er lei seg for at kapteinen hans nå også gir seg.

- Det er selvsagt kjedelig og ergerlig å si farvel til nettopp Jon med hans lange og viktige karriere for dansk fotball og for landslaget. Han er den ultimate lagspiller, som alltid konsentrerer seg om mer enn egen sin prestasjon. Fire sluttspill, 112 landskamper og 52 mål taler sitt eget språk. Stor respekt for en stor spiller, sier Olsen.

(NTB)