Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tomba kranglet og stakk

KRANJSKA GORA (NTB): Det svinger rundt Alberto Tomba igjen. Den italienske alpinstjernen kranglet med verdenscupledelsen og trakk seg til slutt fra finaleomgangen i søndagens slalåmrenn i Slovenia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Av ESPEN HARTVIG, NTB

Tomba, som ikke har vunnet i verdenscupen på snart ett år, lå som andremann, bare 1/100 bak Finn Christian Jagge, etter 1. omgang. Utsiktene til et nytt show var tilstede, men det varte ikke lenge. De mange tilreisende italienerne fikk tilnærmet sjokk da speakeren opplyste at Tomba ikke kom til start.

  - Forholdene var elendige, løypa kunne aldri holde 30 løpere. Løpet utviklet seg til å bli et lotteri, sa en rasende Tomba, som mente at bare de 15 beste fra første omgang skulle kjøre finaleomgangen.

  - Jeg behøver ikke dette. Jeg er allerede i gruppen på 15 seedete løpere i slalåm og trenger ikke flere poeng, fortsatte Tomba.

Uenige

Under inspeksjonen av finaleløypa begynte den hissige italieneren og verdenscupdirektøren Günther Hujara å diskutere høylytt etter at Tomba hadde testet snedybden med staven. Det likte ikke Hujara, som sa fra. Kort etter krangelen forlot Tomba bakken i sinne med følgende beskjed. - Jeg kjører ikke mer i dag!.

  I Nagano deltar Alberto Tomba i sitt fjerde OL, og han begynner nå å vise tegn på at han virkelig er på vei tilbake i sin beste form.

  Han fikk til en sterk omgang søndag, men humøret og et fra før noe betent forhold til Günther Hujara, stoppet ham.

  Den rutinerte alpinisten skjønte også tidlig at underlaget aldri ville holde kvaliteten helt til han skulle kjøre.

Kritikk

Tomba ble hardt kritisert for sin beslutning. - Vi er avhengig av tilskuerne, både i bakken og de som følger med på tv. Vi kan ikke opptre som dette, sa vinneren Thomas Sykora som fulgte opptrinnet mellom Tomba og Hujara fra kloss hold.

  - Vi må bare kjøre. Skulle vi gi oss på grunn av været hadde det ikke blitt kjørt mange rennene denne sesongen, spøkte Sykora som selv kjempet hardt under dårlige forhold. Men han fikk betalt for innsatsen.

  Østerrikeren la også til at Tomba var pådriver for å avlyse et renn under tilsvarende forhold i Madonna di Campiglio før jul. Italieneren trives tydeligvis best på silkeføre.

  Også tredjemannen Thomas Stangassinger uttrykte irritasjon overfor det Tomba hadde gjort.

  - Han gjorde en stor feil, jeg synes det var feil å boikotte finaleomgangen, sa veteranen Stangassinger.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!