Tomme OL-tribuner

Venus Williams server fikk ekko fra flere tusen tomme seter.

(Dagbladet.no): Det hele så ut som et stevne på gymnaset, melder nyhetsbyrået AP. Det handler om en av verdens beste tennisspillere, og om OL. Og det er ikke bare Williams som ikke trekker tilskuere.

Tilskuersvikten er massiv, og IOC er nå bekymret.

Åpningshelga ble ikke den publikumsfesten alle hadde ventet seg. Bryterne hadde bare noen få hundre tilskuere og bueskytterne var stort sett helt alene. Heller ikke på sandvolleyballbanen er det mange.

- Jeg fulgte tv-sendingene og når jeg så på bakgrunnen tenkte jeg; Wow, det er olympiade og ingen er der, sier tidligere bryter Bart Conner til nyhetsbyrået AP.

Glemte å selge billetter

Arrangørene av OL i Aten slet med å bli ferdig med alle anleggene, og har åpenbart ikke hatt helt fokus på å selge billetter. Selv om prisen er helt nede i 75 kroner.

Venus Williams hadde bare 500 fans på tribunene.

Selv gresk tv syntes det var flaut.

- Dette må være første gang de olympiske gymnastene ikke har fulle tribuner, mente kommentatoren.

Arrangørene mener det er for tidlig å dømme dem. De hevder å ha solgt 2,9 millioner av de totalt 5,3 millioner billettene. Offisielt sier de at målet er å selge 3,4 millioner billetter. Til sammenligning solgte arrangørene i Sydney for fire år siden 92 prosent av alle tilgjengelige billetter.

- Vi er sikre på at grekere og utlendinger vil flomme til stadion, sier OLs talsmann, Michael Zacharatos.

De har nå startet en massiv tv-kampanje for å øke salget.

Svømmerne trakk da også fulle hus i går.

<B>KONGEPLASS: God plass for de som ville se strandvolleyball også.
RANET NUMMER 1: Justine Henin-Hardine fra Beliga er verdens beste kvinnelige tennisspiller, men spilte for nesten tomme tribuner.