Tomme seter på Anfield

Nå gidder ikke publikum møte opp på hjemmekampene engang.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I en skuffende sesong har Liverpool fortsatt heng på fjerdeplassen i ligaen. Plassen som gir en mulighet for medlemsskap i den forjettede klubben av Champions League-deltakere, og således sugerør til fotballverdenens feiteste pengesekk.

Derfor vekker det oppsikt at laget ikke klarer å fylle tribunene på Anfield i ligainnspurten.

Mandag kveld, en av de mest tradisjonsrike fotballkveldene i engelsk fotball, åpnet Liverpool for at fansen kunne kjøpe billetter ved inngangen. Det i seg selv ville normalt skapt kaos i byen. Men ikke i år.

Exit Houllier?

Mer enn 5000 seter forble tomme under kampen mot Charlton mandag. Tilskuertallene kan få dramatiske konsekvenser for en klubb som sysler med planer om å utvide tilskuerkapasiteten med nesten 20 000 plasser. Når ikke en gang de mest trofaste supporterne gidder å møte opp til en serieavslutning som faktisk betyr noe, blir det tøft å fylle 60 000 seter i betydningsløse kamper.

Tallene nører enda mer opp under bålet som varmer setet Houllier befinner seg i. Liverpool har ikke prestert på mer enn 18 måneder, og for utenforstående er det et under på linje med å gå på vannet at Houllier fortsatt har ansvaret for laget.

Fortsetter det som mot Charlton, har han det ikke lenge.

Kvitter seg med mange

Liverpool har ikke tradisjoner for å sparke managere. Om Houllier klarer å styre skuta til Champions League-kvalik neste år, er det mulig han får sitte ut kontrakten sin på Anfield. I så fall må stallen styrkes betraktelig om han skal ha håp om å lykkes i sin siste sesong.

Men før han kan handle flere feterte stjerner må han kvitte seg med de eksisterende underprestererne.

Ifølge den britiske avisa The Mirror håper Houllier å overtale følgende spillere til å skifte beite:

Markus Babbel, Gregory Vignal, Emile Heskey, El-Hadji Diouf, Salif Diao, Vladimir Smicer, og Djimi Traore er definitivt ute. I tillegg vil Houllier vurdere å kvitte seg med Stephane Henchoz, Bruno Cheyrou, og til og med Sami Hyypiä om budene er bra nok fra andre klubber.

Inn kommer den franske landslagsspissen Djibril Cisse og forsvareren Philippe Mexes fra Auxerre. Pluss en ikke navngitt midtbanespiller av topp internasjonal klasse.

Spørsmålet er om det er nok. Ifølge den samme avisa planlegger Liverpool-fansen en massiv protest mot Houllier i forbindelse med sesongens siste hjemmekamp mot Newcastle. Uansett utfall av den kampen er en ting helt sikkert: Ingen i Liverpool har råd til å spille for tomme tribuner.

SPIKEREN I KISTA? Her scorer Shaun Bartlett Charltons vinnermål mot Liverpool på mandag. Men det gadd ikke så mange Liverpool-fans se fra tribunene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer