Tomme tribuner - stygge skygger

Velkommen til nye Serie A.

(Dagbladet.no:) Adriano sender serieleder Inter i ledelsen i bortekampen mot Chievo. Det er slettes ikke overraskende, for Inter har vært helt suverene i Italia denne sesongen.

Spissen strekker armene i været slik han pleier å gjøre etter sine scoringer.

Men det er noe som ikke stemmer.

Det er helt stille på Marc’ Antonio Bentegodi  stadion. Det er ingen på tribunene, og den eneste applausen som høres er den fra innbytterbenken til Inter.

Stygge skygger

Velkommen til nye Serie A. Denne helga ble flesteparten av kampene i italiensk toppfotball spilt for tomme tribuner, etter at den italienske regjeringen tidligere denne uka bestemte at sikkerheten ikke er god nok på arenaene.

Bare seks av landets 31 toppstadioner ble godkjent da regjerningen undersøkte dem. Årsaken til denne gjennomgangen er at politimannen Filippo Raciti ble drept i supporteroppgjør forrige helg.

Hendelsen førte til at all fotball i Italia ble avlyst. Denne helga rullet ballen igjen. Men det må være med en flau smak i munnen italienske fotballelskere og -ledere ser tv-opptak og bilder fra Serie A.

UVANLIG RAMME: Det var helt tomme tribuner på fire av ti Serie A-kamper. Slik så det ut da serieleder Inter vant mot Chievo. Foto: AP
UVANLIG RAMME: Det var helt tomme tribuner på fire av ti Serie A-kamper. Slik så det ut da serieleder Inter vant mot Chievo. Foto: AP Vis mer

De enorme tribunene kaster ikke bare store skygger over gressteppet. De tomme tribunene kaster også store skygger over fotballen i landet som ble verdensmestere forrige sommer.

Noen kom inn på San Siro

I Milano slapp AC Milans 37 000 sesongkortinnehavere inn på kampen mot Livorno. Ingen andre slapp inn på stadion.

Totalt ble fire av ti Serie A-kamper spilt for helt tomme tribuner.

Til uka skal regjeringen gå gjennom sikkerheten på ny, og da kan det hende flere stadionanlegg blir godkjent.

Inter vant kampen mot Chievo 2-0, etter mål av Adriano og Hernan Crespo - og stillingen er uforandret i toppen av tabellen. Roma vant 3-0 hjemme mot Parma, og hovedstadslaget ligger dermed fortsatt 11 poeng bak Inter.

Dette var Inters 15. seier på rad - og det er en tangering av rekordene til Real Madrid og Bayern München. Real vant 15 kamper på rad i 1960/61-sesongen, og Bayern klarte det både i 2004/05 og forrige sesong.

• Sjekk Serie A-tabellen her

FEIRET FORAN TOMME TRIBUNER: Adriano sendte Inter i ledelsen. Et mål ingen så fra tribunen.
NOEN SLAPP INN: Hit, men ikke lenger. Bare de med sesongkort slapp inn på San Siro i ettermiddag.
SANG PÅ UTSIDEN: Disse Juventus-supporterne støttet laget sitt - på utsiden av stadion da klubben møtte Vicenza borte i går.
NOE I HETTA? Politimannen sjekker hetta til denne tilskueren i Torino.