Tomme tribuner i friidretts-VM 2019:

Tomme VM-tribuner vekker oppsikt

Selv ikke 100 meter-finalen i friidretts-VM klarte å fylle stadion: - Glad familien min var her.

VANT IKKE FOR FULLT HUS: Christian Coleman bryter målstreken på Khalifa Internasjonale stadion rett foran Justin Gatlin og vinner sitt første VM-gull på 100 meter. Det var det ikke all verdens av folk som fikk med seg fra tribunene. Foto: AP/Petr David Josek/NTB Scanpix
VANT IKKE FOR FULLT HUS: Christian Coleman bryter målstreken på Khalifa Internasjonale stadion rett foran Justin Gatlin og vinner sitt første VM-gull på 100 meter. Det var det ikke all verdens av folk som fikk med seg fra tribunene. Foto: AP/Petr David Josek/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

DOHA (Dagbladet): Det er ikke mer enn to år siden verden og London sto stille da 100 meter-finalen for menn i friidretts-VM gikk foran rundt 50 000 entusiastiske publikummere.

I kveld, i Doha, sto veldig mange av de 48 000 setene på Khalifa Internasjonale stadion tomme.

NRK-ekspert og OL-mester på 800 meter, Vebjørn Rodal, var ikke veldig imponert over det han så på stadion i kveld.

- Synd det er tynt besatt på tribunen når verdens raskeste mann skal kåres, sa Rodal på direktesendingen til NRK, og får til en viss grad gehør hos dem som løp finalen på 100 meter.

Glad for familien

- Om jeg er overrasket over at det ikke var flere på stadion? Det er et vanskelig spørsmål, sier sjuendeplasserte Filippo Tortu etter løpet.

- Jeg er veldig glad for at hele familien min var på stadion. Det er det viktigste for meg, fortsetter han etter en liten pause.

Sprinterne er vant til at det i hvert fall til finalen er fulle hus når det er mesterskap. Britiske Zharnel Hughes, som vant EM i fjor og ble nummer seks i VM-finalen i kveld, mener det ikke gjorde noe at det ikke var fulle hus i Doha.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer