Tommel opp for Pirlo

Vant Dagbladets tommel-børs.

TÅREVÅT AVSKJED: EM var bra, men endte elendig for Andrea Pirlo. Foto: Eddie Keogh/Reuters/NTB scanpix
TÅREVÅT AVSKJED: EM var bra, men endte elendig for Andrea Pirlo. Foto: Eddie Keogh/Reuters/NTB scanpixVis mer

Han gråt sine tapre tårer søndag kveld. Men han fikk tommelen opp for sine prestasjoner ellers i EM, Italias Andrea Pirlo (33).

- Pirlo er et geni, sa Spanias Xavi før EM.

- Pirlo er unik, sa Sergio Ramos — også han spansk — før finalemøtet med Italia.

Nå vet vi alle at det er flere som er geniale og unike i Fotball-Europa. Finalen var en spansk fotballfiesta av vakreste sort, og etterpå trillet tårene nedover Andrea Pirlos ansikt. Han var sønderknust der han sto på matta og så Xavi, Ramos og resten av mesterne juble med pokalen oppe på tribunen.
 
Senket England Litt etterpå fikk Andrés Iniesta den offisielle prisen som EMs beste spiller.  Men i Dagbladets kåring vinner Italias nummer 21.

To ganger ga vi Andrea Pirlo tre tomler opp som banens bestemann — mot Kroatia i gruppespillet og mot England i kvartfinalen.

I den første av de to kampene skrudde han inn et strøkent frispark, i den andre styrte han midtbanen i 120 minutter. Så, i straffekonkurransen, da pendelen var i ferd med å svinge Englands vei, valgte han å vippe ballen fra merket.

Englands spillere scoret ikke mer i EM etter den utpsykende manøveren.
 
Stor mot Tyskland I tillegg var Pirlo fantastisk mot Tyskland i semifinalen, da fikk han to tomler av oss — vurdert rett bak tomålsscorer Mario Balotelli.

Det holdt ikke helt inn for de asurblå i EM. Men Pirlos prestasjoner var nok til å gå til topps på Dagbladets tommelbørs.

Uten at vi tror tårene tørker fortere av den grunn.