Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tommy: - Lettere å være god i Tyskland

Tommy Svindal Larsen mener han får mer tid til «å vise norsk teknikk» i Bundesliga enn i Tippeligaen. I dag tok han seg god tid til å svare på spørsmål fra Dagbladet.nos lesere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Selv om Bryne, Sogndal og Strømsgodset er byttet ut med motstanderne som Bayern München, Bayer Leverkusen og Borussia Dortmund, synes Tommy Svindal Larsen han kommer mer til sin rett i Bundesliga enn i Tippeligaen.

- Tyskerne spiller på en litt annen måte. I Norge blir du løpt overende med en gang du forsøker å holde på ballen, i Tyskland er midtbanen hjertet i laget, og du får mer tid.

Jeg får vist litt norsk teknikk her nede, forteller Tommy til en av mange fotballfans som skrev inn sine spørsmål til Norges nye Bundesliga-proff.

Lagmaskin

Han ble likevel mektig imponert over Bayern Münchens lagmaskineri da Nürnberg møtte det tyske mesterlaget på Olympiastadion lørdag.

- Hele stallen deres består av stjerner, og de er jo ett av verdens beste lag. Det var nok den vanskeligste kampen jeg har spilt - det gikk rimelig fort, sier Tommy.

Selv om lag som Rapid Wien, Salzburg, Helsingborg, Odd Grenland, Hamburg og Köln viste interesse for midtbaneeleganten, er ikke Svindal Larsen i tvil om Nürnberg var det riktige valget.

- Ble for lenge i Norge

- Jeg har allerede fått en god posisjon i Nürnberg, og føler at jeg blomstrer her nede. Jeg får gehør for det jeg står for, slik var det ikke alltid i Stabæk, og det gjelder flere spillere enn meg selv, sier Tommy.

Han er overbevist om at han vil utvikle seg som spiller i Nürnberg.

- Jeg ble nok for lenge i Norge, og tror absolutt ikke jeg er på toppen enda. Jeg har mine beste år foran meg, for Tommy slipper seg mere løs her nede, sier Tommy Svindal Larsen.

MYE PLASS?</B> Tommy Svindal Larsen mener han får mer plass til å spille på det han er god til i Tyskland. Her i duell med Bayern Münchens Paulo Sergio.
Hele Norges coronakart