Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tommy (21) ble hattrick-helt

Spartas Tommy Kristiansen (21) senket Stavanger i den tredje NM-finalen.

SCORET TRE: Spartas Tommy Kristiansen  scorer 2-0 målet. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
SCORET TRE: Spartas Tommy Kristiansen scorer 2-0 målet. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX Vis mer

Sparta avgjorde hjemmekampen til sin fordel i den siste halvdelen av tredje periode. Den tette og jevne forstillingen endte til slutt 3-1 til vertene. Alle hjemmelagets mål ble scoret av Tommy Kristiansen. Løperen ordnet først 1-0 til Sparta da laget hadde to spillere mer på isen drøyt midtveis i den første perioden. Etter massivt press måtte til slutt den gode Stavanger-målvakten Antti Ore kapitulere. Sparta var svært nær ved å øke ledelsen flere ganger i løpet av de første 20 minuttene, men gjestene slapp med skrekken.
Feberredning Først stanset en puck på streken etter å ha lurt seg mellom beina på Ore. Like etter gjorde den finske keeperen en feberredning med spaken da Dion Knelsen kom alene. Pucken fortsatte mot målet, men buret gikk ut av stilling like før den passerte målstreken. Noe mål ble dermed aldri godkjent. I annen periode var det Stavanger som tok over initiativet. Petter Thoresens gutter fikk uttelling i overtallsspill da Henrik Solberg fulgte opp et skudd fra blålinjen og satte inn returen bak Phil Osaer. Resten av oppgjøret var intenst og spennende, og dommerne måtte flere ganger roe ned spillere da det var tilløp til slagsmål ute på isen. Stavangers landslagsback Juha Kaunismäki måtte blant annet sone en personlig straff på ti minutter etter en ettersleng.

Tre mål Med ni minutter igjen var Tommy Kristiansen frekk og freidig da han plukket opp pucken bak Stavangers mål. I stedet for å gå ut mot rundvantet, vendte Kristiansen innover mot målet og limte pucken opp i det lengste krysset bak Ore. Da siddisene jaget utligning kontret Sparta inn det tredje målet, og igjen var Kristiansen sistemann på pucken før den traff nettet.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media