Tommy (4) har kun én arm. Likevel er han golfsportens nye vidunderbarn

Bestekompis med Tiger & Co.

(Dagbladet): Ikke bare er Tommy Morrissey en fire år gammel gutt som kan slå over 90 meter. Han er også en fire år gammel gutt som kan slå over 90 meter - med kun én arm.

Til tross for sin unge alder har fireåringen allerede en stor fanskare, og imponerer stadig med sitt golftalent - som han blant annet viser fram på Instagram.

Og siden gutten har blitt tatt inn i varmen både hos Tiger Woods, Rickie Fowler, Jordan Spieth, Bubba Watson og Rory McIllroy så er han ikke lenger ukjent i golfmiljøet.

- Han tror han er profesjonell. De er kompisene hans, og han tror at det at han kun har én arm gjør at ham til en ekstra god spiller, forteller Tommys mamma.

Se video av Tommy i aksjon i videovundet over!

Sover med golfkøllene Mens mamma Marcia og pappa Joe Lee så på golf på TV, ble sporten mer og mer tiltrekkende for gutten. Da han var halvannet år gammel sto han hjemme i Florida og øvde på å svinge med golfkølla foran fjernsynsapparatet.

Foreldre ga lille Tommy et plastikk-golfsett og tok han med ut på en golfbane, og oppdaget allerede da at sønnen var et naturtalent. Med minimalt med instruksjoner fra faren, fikk Tommy raskt teket på svingen.

Som toåring fant den unge golferen selv fram til instruksjonsvideoer på YouTube, forteller faren til NBC.

- Det var en gang han nektet å legge seg, og vi fikk han først i seg etter at han hadde insistert på at han skulle ha med seg ulike golfkøller opp i senga. Da vi endelig hadde fått han til å roe seg så hørte vi han rope: «Mamma, pappa, dere har glemt putteren min!», forteller pappa Joe om den ivrige golferen.

HELTEN: Fireåringen i samtale med sin store helt - Tiger Woods. Foto: TODD BENNETT / STAFF / NTB Scanpix
HELTEN: Fireåringen i samtale med sin store helt - Tiger Woods. Foto: TODD BENNETT / STAFF / NTB Scanpix Vis mer

Siden har Tommy gått i skole hos den PGA-golferen Jeff LeFevre - som treåring.

- Jeg var skeptisk først. Treåringer flest er mer interessert i å leke med lastebiler enn i golf. Men Tommy var annerledes, holdningen hans var helt perfekt, og han hadde den lille nølingen som man ser etter i baksving. Jeg trakk meg tilbake og fikk tårer i øynene. Han er helt unik, sa LeFevre til Golf.com for et år siden.

- Et vidunderbarn LeFevre mener det ikke er en overdrivelse å kalle lille Tommy for et vidunderbarn.

- Han er virkelig et vidunderbarn innen golf, understreker læremesteren overfor NBC.

Fireåringen har selv oppkalt sin høyre arm etter Disney-figuren Nemo - som var født med en finne som var mindre enn den andre.

Det siste året har Tommy fått mye omtale, av det positive slaget. Men foreldrene innrømmer at de var spente før gutten ble født.

- Min største frykt før Tommy ble født var at folk ville peke på ham og legge merke til hans medfødte handicap før de la merke til ham. Når vi er på golfbanen og på driverangen så peker folk, men de peker på ham av de rette grunnene, sier pappa Joe til CBS.

TRENING: Tommmy Morrissey sammen med Rickie Fowler på trening. Foto: EPA / ERIK S. LESSER / NTB Scanpix
TRENING: Tommmy Morrissey sammen med Rickie Fowler på trening. Foto: EPA / ERIK S. LESSER / NTB Scanpix Vis mer