Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tommy Berntsen legger opp

Blir trolig Lyn-trener.

HAR TRENERERFARING: Tommy Berntsen leder Lyn-trening sammen med Kent Bergersen i juli i år. Etter sesongen legger Berntsen opp som spiller, og blir trolig trener på heltid. 
Foto: Morten Holm, Scanpix
HAR TRENERERFARING: Tommy Berntsen leder Lyn-trening sammen med Kent Bergersen i juli i år. Etter sesongen legger Berntsen opp som spiller, og blir trolig trener på heltid. Foto: Morten Holm, Scanpix Vis mer

|||

Forsvarsklippen Tommy Berntsen (35) spiller sin siste kamp for Lyn Oslo søndag.

Med 180 kamper bak seg for osloklubben, har Berntsen virkelig markert seg i Lyn-drakten. 35-åringen har vært med Oslo vest-laget siden klubben rykket opp og ble eliteserielag i 2002.

Berntsens avskjed mot Fredrikstad i siste eliteserierunde søndag blir også Lyn Oslos avskjed med eliteserien for denne gang.

- Det har ligget i kortene en stund at jeg skulle legge opp, men nå ser jeg fram til et nytt kapittel i livet mitt, sier Berntsen.

Etter alt å dømme trer han inn i en trenerjobb i Lyn Oslo.

- Kroppen har begynt å skrangle litt, og så lenge jeg ikke føler at jeg kan komme opp på et skikkelig nivå, ser jeg ingen grunn til å fortsette.

Sportssjef Rolf Magne Walstad synes det er leit at forsvarsklippen gir seg, men har stor forståelse for beslutningen.

- Det er en forsvarssjef som gir seg i Lyn, og han skal nå bruke sine lederegenskaper fra sidelinjen, slår Walstad fast.

Tommy Berntsen har allerede skaffet seg verdifull trenererfaring. I 2003-sesongen tok han over treneransvaret i Lyn på strak arm etter Teitur Thordarson.

35-åringen har tidligere spilt toppfotball for Lillestrøm, og Berntsen fikk også med seg et kort proffopphold i tyske Eintracht Frankfurt.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media