Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tommy Berntsen strøk VIFs legesjekk

Sendt tilbake til Lyn.

(Dagbladet.no): Siden Vålerenga solgte Erik Hagen til russiske Zenit, har klubben vært på stopperjakt. Den jakten kunne vært avsluttet allerede før jul. Da var Tommy Berntsen på vei til klubben.

Men overgangen strandet da Tommy Berntsen ikke bestod den medisinske testen i Vålerenga. Det bekrefter flere kilder overfor Dagbladet.no.

- Besto ikke testen

- Etter at Vålerenga kontaktet oss angående prisen på Tommy Berntsen, spurte de om de kunne ta en medisinsk test av ham. Det tillot vi, sier Morgan Andersen, sportsdirektør i Lyn, til Dagbladet.no.

Tommy Berntsen kunne nemlig forlate Lyn på «visse premisser» innen nyttårsaften i fjor. Grunnen var en muntlig avtale mellom klubben og Berntsen, som tillot den tidligere kapteinen en siste stor kontrakt før han legger opp.

Men Vålerenga svarte aldri på prisantydningen til Lyn. Fordi de plutselig ikke var så interesserte likevel.

- Lars Bohinen ringte meg opp igjen og sa at en overgang ikke var aktuelt, fordi han ikke bestod den medisinske testen, sier Andersen.

Og videre:

BEHOLDER LYN-DRAKTA:  Tommy Berntsen klarte seg ikke gjennom Vålerengas legesjekk. Her er han i kamp med Stabæks Samuel Wowoah. Foto: SCANPIX/AP
BEHOLDER LYN-DRAKTA: Tommy Berntsen klarte seg ikke gjennom Vålerengas legesjekk. Her er han i kamp med Stabæks Samuel Wowoah. Foto: SCANPIX/AP Vis mer

- Det er jeg svært glad for.

- Fremmed for meg

Men dette er en annen versjon enn den Tommy Berntsen selv ønsker å komme med.

- Stilte du på medisinsk test i Vålerenga før jul?

- Nei det er helt fremmed for meg, sier Tommy Berntsen til Dagbladet.no.

Noen timer seinere ønsker ikke den tidligere Lyn-kapteinen å kommentere den medisinske testen i det hele tatt.

- Jeg har ingenting å kommentere angående det. Den versjonen som har kommet er den riktige, slår Berntsen fast.

Og den versjonen er at Tommy Berntsen ikke ble Vålerenga-stopper fordi han og oslolaget var uenige om kontraktslengden.

- Vi ville ha Tommy Berntsen på toårskontrakt, mens Tommy selv ville ha samme kontraktslengde som han har i Lyn (fire år). Derfor ble vi ikke enige, sier VIF-direktør Kjetil Siem til Dagbladet.no.

Prinsipp fra VIF

Om Tommy Berntsen var til legesjekk i Vålerenga, eller om han i så fall ikke besto den, ønsker ikke Siem å kommentere.

- Det er bare lege og pasient som kan uttale seg om det. Det er et 100 prosents prinsipp for oss aldri å kommentere det medisinske. Det gjelder våre egne spillere og andre, sier Siem.

Uansett hvilken versjon som er den riktige, er både Lyn og Tommy Berntsen godt fornøyd med at overgangen ikke ble noe av.

- Jeg er svært tilfreds med å fullføre kontrakten i Lyn, sier Berntsen.

Mens Andersen er lettet over at stopperklippen blir i Lyn i fire år til.

- Jeg er sjeleglad for at 31. desember er over. Det var flere klubber i inn- og utland som var interessert, men nå blir han i Lyn, sier Morgan Andersen til Dagbladet.no.

<B>JUBLET IKKE FØR JUL: Lyns Tommy Berntsen (t.h) jublet neppe da han strøk på legetesten hos Vålerenga før jul.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media