- Tommy blir tøff

KUOPIO: - Tommy blir en av mine tøffeste konkurrenter i vinter. Kanskje den aller verste, sier den tyske hoppkongen Martin Schmitt (22).

I går vant han i v-cuppremieren i 120-metersbakken i Kuopio. Tommy Ingebrigtsen (23) er enig i at siste vinters suverene v-cupvinner skal få hard kamp i månedene framover.

- Jeg har aldri startet bedre noen gang, og har mye mer inne enn det jeg fikk vist i går kveld. Tradisjonelt er jeg ikke i form før i januar/februar, så dette var oppmuntrende, sier Tommy til Dagbladet etter femteplassen.

Selv om avstanden til vinneren var stor (33,6 poeng og 14,5 meter), syntes Tommy at v-cupstarten ble som han hadde håpet.

Ikke klaff

- Ingen av hoppene i går var i nærheten av fullklaff. Jeg var mye bedre på treningen torsdag. Når jeg likevel blir nummer fem, er det god grunn til å være fornøyd med situasjonen, sier Tommy etter de to jevngode hoppene på 115,5 og 116,5 meter.

Etterpå vanket det noen tusenlapper i premiepenger fra arrangøren, applaus fra lagkameratene og ros fra trenerne.

- Klart jeg snart skal slå Martin Schmitt. Men jeg kan ikke love når. Først må jeg greie å ta ut mitt aller beste i konkurranser, sier Tommy etter den lovende v-cuppremieren.

Verdenscuppoengene han tok i går, er de første han har tatt før jul noen gang.

- Selv om Tommy reddet kvelden med en fin konkurranse, er jeg enig i at han har mye mer på lager. Etter å ha vært lengst i to treningsomganger torsdag, var han veldig spent foran rennet i går. I stedet for å slappe av og stole på ferdighetene sine, stresset han litt og ble for ivrig, sier landslagssjef Hroar Stjernen.

Tre til finale

Bare tre av sju nordmenn kom til finaleomgangen (de 30 beste):

Tommy Ingebrigtsen nr. fem, Morten Solem nr. 16 og Olav Magne Dønnem nr. 28.

- Tommy og v-cupdebutant Morten Solem (20) var de eneste som gjorde jobben, sier landslagssjef Hroar Stjernen.

<B>SPENNENDE:</B>Gårsdagens vinner Martin Schmitt tror Tommy Ingebrigtsen blir den argeste konkurrenten denne sesongen. Trønderen ble nummer fem i v-cup-premieren i går.