Tommy bytter skiutstyr

OBERSTDORF (Dagbladet): Tommy Ingebrigtsen (23) hadde gjort minimale forberedelser foran gårsdagens kvalifisering i Schattenbergbakken. I dag skal han fyre løs i ny sølvfarget hoppdress og med racingvoks under skiene.

For å ha litt å gå på til hoppukestarten, unnlot Tommy å preparere skiene optimalt til hoppingen i går. Han var automatisk kvalifisert til rennet i Oberstdorf, og kunne tillate seg å ta det litt piano. Etter to solide treningshopp på 110,5 og 113 meter, nøyde han seg med 102 meter i kvalifiseringsomgangen.

- I dag skal jeg både forberede meg helt annerledes, og fyre løs ordentlig. I stedet for å hoppe i treningsdressen, bytter jeg til en splitter ny sølvfarget hoppdress.

- Kombinert med skikkelig preparering av skiene, bør det bli en del meter ekstra, sier Tommy Ingebrigtsen til Dagbladet.

Selv om han endte helt nede på 32. plass i kvalifiseringen, syntes han gårsdagen var en bra start på hoppuka.

Sug

- Jeg fant meg godt til rette i bakken fra det første hoppet av, og er spesielt fornøyd med de to treningshoppene. I kvalifiseringen var det sug i sporet hele veien nedover. Da var det vanskelig å få opp den helt store lengden. Med litt racingvoks og skikkelig rennutstyr, bør det gå bra i dag, sier Tommy Ingebrigtsen.

Også teknisk har han mer inne, sammenliknet med gårsdagens hopping.

- I kvalifiseringsomgangen ble jeg stående litt for mye oppreist i tilløpet. I dag må jeg slippe meg enda lenger ned. Også hoppteknisk er det litt som mangler før hoppingen blir optimal, sier Tommy foran dagens knockoutrenn.

Heldig taper

Der møter han siste vinters hoppukevinner, østerrikeren Andreas Widhölzl. Mye taler for at taperen av duellen går videre som én av fem såkalte lucky loosers. Foruten de 25 duellvinnerne, går de fem taperne med høyest poengsum videre til dagens finaleomgang.

Olav Magne Dønnem (nr. 29 i går) hopper mot østerrikeren Andreas Goldberger, Morten Ågheim (nr. 30) møter svensken Johan Munters, Lasse Ottesen (nr. 37) duellerer mot japaneren Noriaki Kasai, Roar Ljøkelsøy (nr. 12) hopper mot russeren Dimitri Vassiliev og hoppukedebutant Morten Solem (nr. fire) møter sloveneren Jure Radelj. Henning Stensrud (nr. 49) var den eneste av de sju nordmennene som ikke greide kvalifiseringen, og blir tilskuer i dagens renn.

- Selv om Tommy ikke lyktes i de vanskelige forholdene i kvalifiseringen, er det han vi må håpe på i dag. Morten Solem hevet seg voldsomt da det gjaldt som mest i går, og imponerte med fjerdeplassen. Roar Ljøkelsøy kan også bli en overraskelsesmann i dag, sier landslagssjef Hroar Stjernen til Dagbladet.

<B>SLAPP:</B> Tommy Ingebrigtsen tok lett på kvaliken til dagens renn i Oberstdorf.