- Tommy er offensiv og positiv

Mika forklarer Sigurd-vraking.

PRAGALATO (Dagbladet.no): Tommy Ingebrigtsen slipper å se alle hopprennene i OL fra tribunen. Søndag offentliggjorde hoppledelsen laget til lagkonkkuransen i 140-mestersbakken mandag.

Tommy Ingebrigtsen er inne, Sigurd Pettersen står over. Ingebrigtsen hopper for medalje sammen med gull- og bronsevinner Lars Bystøl, Roar Ljøkelsøy og Bjørn Einar Romøren.

Stoler på Roar

Bystøl hopper først av de norske, så Romøren, Ingebrigtsen og Ljøkelsøy til slutt.

- Roar er den sterkeste på laget, derfor hopper han sist. Det er enkelt, men smart, sier landslagstrener Mika Kojonkoski

Norge er ikke bortskjemt i OL-laghopp. I de tre siste lekene har Norge blitt nr. 9, 4 og 4. 

Psykisk bedre

- Vi drømmer om gull. Vi skal kjempe for det og har tro på det, sier landslagstrener Mika Kojonkoski.

INN PÅ LAGET: Tommy Ingebrigtsen (t.h.) har vært supporter ringside hittil i OL. Mandag hopper han på lag med Roar Ljøkelsøy (t.v.), Lars Bystøl og Bjørn Einar Romøren. Foto: Scanpix
INN PÅ LAGET: Tommy Ingebrigtsen (t.h.) har vært supporter ringside hittil i OL. Mandag hopper han på lag med Roar Ljøkelsøy (t.v.), Lars Bystøl og Bjørn Einar Romøren. Foto: Scanpix Vis mer

Tidligere i OL har Pettersen fått hoppe både liten og stor bakke, uten å overbevise stort. Han kvalifiserte seg ikke til finalen forrige søndag, og kom på 24. plass i lørdagens renn.

Kojonkoski begrunner valget av Ingebrigtsen med psyken. Han føler Pettersen ikke har fått skikk på de mentale prosessene som kreves for å hoppe stabilt godt.

- Tommy er offensiv og positiv. Denne gangen er det best å velge Tommy, også slik at selvtilliten til Sigurd ikke blir ødelagt, sier finnen.

Gambling?

Ingebrigtsen har vist formstigning, men har hoppet dårligere enn Pettersen på trening under hele OL.

- Sigurd er skuffet, klart han er det, sier landslagsassistent Geir Ole Berdahl.

- Gambler dere litt med å velge Tommy?

- Vi skulle gjerne hatt en sikker fjerdemann. Hadde vi hatt enda en hopper blant de beste hadde vi vært tryggere, sier Berdahl til Dagbladet.no.

Opprinnelig skulle laget tas ut etter ei trening søndag, men den ble avlyst på grunn av tett snødriv og tåke. Mandag kveld er det meldt minus sju grader og klart vær.

- Vi håper forholdene ikke spiller noen rolle, slik at det blir rettferdig, sier Kojonkoski.

Følg lagkonkurransen direkte på Dagbladet.no kl. 18 mandag.