Tommy er tiger igjen

SOGNDAL (Dagbladet): - Jeg ble forbannet da jeg fikk beskjed om å finne meg en plass på benken. Derfor bestemte jeg meg for å gi skikkelig svar på tiltale, og vise at jeg fremdeles kan, sier matchvinner Tommy Øren (22).

Med en målgivende stuss og en heading som smøg seg inn helt borte ved stanga like før slutt, og sikret årets første Sogndal-seier, gjorde Tommy Øren nettopp det: Han ga et svar på tiltale som gjør det rimelig sikkert at han spiller fra start neste gang.

- Det må du spørre trener Torbjørn om. Jeg aner ikke, men... smiler stortalentet, som storkoste seg da han endelig var tilbake i fokus i går.

50 millioner

Men 22-åringen var ikke mye i fokus før den utsatte kampen. Som mot Odd Grenland i Skien 16. mai, måtte han starte på benken. Torbjørn Glomnes fant rett og slett ikke plass til supertalentet på bunnlaget i norsk tippeliga.

Det var litt av en nedtur for unggutten som har vært i søkelyset til flere franske og engelske toppklubber, og som Sogndal i fjor priset til over 50 millioner kroner. Nå har Rosenborg kastet sitt blikk på unggutten, og Øren avviser ikke at han drar til Trondheim i løpet av sommeren.

Da han entret banen etter pause i går, satte han virkelig fart i Sogndal-laget.

- Det var utrolig moro å se litt av den «gamle» Tommy igjen. Et glitrende innhopp som langt på vei snudde kampen for oss, sier en meget glad og lettet Torbjørn Glomnes.

Viktig seier

- Jeg torde ikke si det før kampen, hvor mye dette oppgjøret betydde for oss. Med nok et nederlag tror jeg nesten ikke at vi hadde klart å reise oss igjen. Nå har vi fått heng på laga foran på tabellen og kan starte klatringa, sier nordfjordingen som er ansvarlig for Sogndal.

- Dette er en av de viktigste scoringene jeg noen gang har laget, mener Øren selv. Den eneste han vet overgår gårsdagens fulltreffer, er hodestøtet som sendte Sogndal til Tippeligaen og VIF til 1. divisjon på Ullevaal høsten 2000.

Etter sju kamper uten en eneste seier, og bunnplassering på tabellen med to fattige poeng, måtte Sogndal rett og slett vinne bunnoppgjøret mot Bryne. Og da var det igjen duket for Tommy Øren. Han har for vane å bruke hodet når det skal scores viktige mål.

Ikke blid

Bryne-trener Reine Almquist var ikke blid.

- Det er nesten utilgivelig av oss å ikke berge det ene poenget vi hadde like før slutt. Etter å ha gjort flere gode kamper mot topplag, skulle vi i dag bevise at vi er et lag å regne med, slo en rasende Bryne-trener fast etter kampen.

POPULÆR MANN: - Dette er en av de viktigeste scoringene jeg noen gang har laget, sa Tommy Øren etter kampen.