Tommy fikk kjeft

- Hvis han ikke tåler å tape, blir han aldri noen vinner, sa Hroar Stjernen etter den norske Kollen-fiaskoen. Lasse Ottesen (nr. 15) ble beste nordmann. Tommy Ingebrigtsen, som Stjernen snakker om, forsvant fra bakken uten å snakke med noen.

Tommys oppførsel er grunnen til at du ikke får noen forklaring på hva som gikk galt i sistehoppet på 110,5 meter. Etter et greit førstehopp på 117 meter, sviktet Tommy i finaleomgangen.

Han var blant den halvparten som slo av på lengden. I skuffelsen droppet han det avtalte møtet med media - og forsvant. Det likte hoppsjef Hroar Stjernen dårlig og lovte å ta med Tiger'n til møtet med journalistene.

Men Tommy nektet fortsatt - og derfor måtte Hroar Stjernen forklare seg alene. Han var langt fra stolt av seinvinterens beste norske skihopper.

Må tåle å tape

- Tommy må gjerne være skuffet, men jammen må han prate med folk først. Jeg beklager at han ikke er her, sa Stjernen, før han la til:

- Tåler du ikke å tape, tåler du heller ikke å vinne.

Hoppsjefen var skuffet over Tommy, men spesielt den norske innsatsen i Holmenkollen - hvor Norge ikke har vunnet siden Espen Bredesens store dag i 1993.

- Vi er sårbare

- Vi har to mann med kapasitet til å kjempe om seieren - Tommy og Lasse Ottesen. Og derfor synes det ekstra godt når de svikter. De nest beste er ikke gode nok til å ta steget, og det viser hvor sårbare vi er. Finland, Østerrike og Tyskland har ikke samme problem. Uansett om stjernene bommer, kommer det noen som overtar, sier Hroar Stjernen.

Prøver nye ski

Lasse Ottesen leverte et brukbart andrehopp og var delvis fornøyd.

Nå satser han på å forbedre persen på 212 meter i Planica til helga. Forhåpentligvis på nye ski.

- Jeg får den nye modellen med innsving når jeg kommer til Slovenia. Jeg vet ikke hvordan de fungerer, men registrerer jo at både Sven Hannawald, Ville Kantee og Tommy Ingebrigtsen har slike ski.

- Har innsvinget noe for seg, kommer jeg til å gå over til denne modellen. Kanskje bruker jeg dem i skiflygingsrennet, sier Lasse Ottesen.

- Det bør Lasse gjøre, for dette er framtida. Mine ski har ekstremt mye innsving, og gir meg vesentlig bedre oppdrift, sier Kollen-vinner Sven Hannawald til Dagbladet.

arvid.holmlund@dagbladet.no

SKUFFET: Tommy Ingebrigtsen skuffet stort i Holmenkollen.