Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tommy god for medaljehopp

Tommy Ingebrigtsen var fornøyd med å bli nummer ni i verdenscuprennet fredag. Men landslagssjef Hroar Stjernen venter enda mer av trønderen, som for tiden er Norges eneste medaljehåp i hopp.

- Hoppingen hans var grei nok, men han kan en del bedre. Tommy mangler fortsatt det lille ekstra, sier Stjernen til NTB.

Tidligere var Tommy Ingebrigtsen like ustabil som en italiensk regjering. Nå er det riktigere å sammenligne ham med et sveitserur. 21-åringen fra Byåsen har vært blant de ti beste i samtlige sju verdenscuprenn etter hoppukeavslutningen i Bischofshofen.

Utlikner til VM

Fredag presterte han følgende serie: 121,5 m (trening), 125 m (kvalifisering), 123 m og 125 m (konkurranse). Det var snaut 20 poeng fram til vinneren Noriaki Kasai fra Japan, et forsprang Tommy håper å kunne utlikne fram til VM i Ramsau.

- Det er bare å fortsette å trene. Hard jobbing er det eneste som hjelper, men jeg er fornøyd med å være blant de ti. For å vinne må man ha litt flaks også, og det har jeg ikke hatt så mye av. Hoppingen min er ikke perfekt, sier Ingebrigtsen.

I Sapporo forrige helg ødela vindforholdene sannsynligvis en plass på pallen. Så langt i karrieren har han én pallplassering i verdenscupen; 3. plassen fra Zakopane for to uker siden.

Fire gode

- Jeg er blitt stabil på høyt nivå, og alle fire hoppene i dag var bra. Hoppene i kvalifiseringen og i finaleomgangen var omtrent like, og de to beste.

- Hva skal du gjøre for å konservere formen til VM?

- Fortsette i samme spor, sier Tommy Ingebrigtsen kort. Han snakker mindre, men hopper bedre enn før. Hroar Stjernen mener at verdensmesteren fra Thunder Bay i 1995 har utviklet seg på mange områder.

- Tommy har mye mer erfaring. Han er blitt voksen og reflekterende. Dessuten er han fysisk godt rustet nå, mener landslagssjefen, som kommanderte styrketrening for «beinrangelet» foran denne sesongen.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media