Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Tommy har fått et løft

- Tommy har fått et løft siden han ble proff, sier Nils Johan Semb etter at Nürnberg-spilleren ble innlemmet blant stjernene i troppen til Belgia-kampen om ei uke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Se hele troppen!

Semb har allerede spilt to kamper med B-landslaget i Portugal. 13. februar er det utenlandsproffenes tur, og Svindal Larsen kjemper om Rekdal-rollen på midten.

Svindal Larsen ble vraket av Semb i fjor sommer etter å ha fått sjansen i samme posisjon på vårsesongen.

- Han datt ut litt i Stabæk i Tippeligaen, men så har Tommy fått medgang og gjort det veldig bra i tysk bundesliga. Jeg har sett ham i tre kamper. Tommy har fått et løft som proff, sier Semb til Dagbladet.no.

Som vanlig er landslagssjefen bekymret over enkeltes manglende spill på klubblag. Dagbladet.no tok en rask sjekk og fant at disse seks spillerne i Sembs 20-mannstropp ikke er førstevalg for tida: Espen Johnsen, Thomas Myhre, Henning Berg, Øyvind Leonhardsen, John Carew, Jan Derek Sørensen.

- Det er mange som mer eller mindre ikke spiller fast. Men de fleste spiller nå og da, sier Semb.

Landslagssjefen tok ut fem Tippeliga-spillere som overbeviste i miniturneringen i Portugal.

- Jeg har fått sett alle de aktuelle hjemlige spillerne og vet hva de står for, sier Semb som regner med en tøff bortekamp mot Belgia.

- Det er spennende å møte en VM-nasjon. De spiller 4-4-2 eller 4-5-1, og er robuste og tekniske. De er en god målestokk for hvor vi står hen. Spiller vi en jevn kamp der nede er det bra, sier Semb.

(Dagbladet.no)

MED MOT BELGIA:</B> Christer Basma og Daniel Berg Hestad er to av fem Tippeliga-spillere som er tatt ut til Belgia-kampen.
Hele Norges coronakart