Tommy Høiland med hat trick da Molde banket Start

Minsket avstanden til Rosenborg.

• Molde-Start 4-0 (2-0)

MOLDE (Dagbladet): Søndag gjestet Start Aker Stadion og Molde. Sørlendingene gikk tidligere i uka på et pinlig 4-0-tap mot 2.-divisjonslaget Vindbjart i cupen og hadde dermed mye å bevise.

Den regjerende seriemesteren tok på sin side en komfortabel cupseier i byderbyet mot Træff, men tapte forrige seriekamp i Stavanger mot Viking.

Molde lå ni poeng bak serieleder Rosenborg før kampen, etter at trønderne tok en ny solid seier hjemme mot Lillestrøm lørdag.

Gamle kjente I strålende vårsol stilte gjestene med hele tre spillere fra Romsdal på laget. Både Andreas Hollingen og Ole Martin Rindarøy er på lån fra Molde frem til sommeren. I tillegg er tidligere Molde-spiller Emil Dahle på lån hos sørlandsklubben fra Stabæk.

Molde spilte strålende angrepsfotball hjemme mot Odd i serieåpningen, men tapte og har videre hatt en variabel start på sesongen.

Start, uten flere sentrale spillere, klarte ikke å hindre blåtrøyene i å ta ledelsen. I det 21. minutt serverte Per-Egil Flo sin målgivende nummer fem da Tommy Høiland nikket frisparket hans i mål.

Bare minutter etter var samme mann frempå igjen. Harmeet Singh gjorde et nydelig forarbeid og kom seg fri i Starts sekstenmeter. Ballen havnet til slutt i beina til Høiland som vendte vekk forsvareren sin og banket ballen i nettaket.

Hjemmelaget produserte flere og flere sjanser. Høiland vinket på straffespark i en situasjon og Ola Kamara måtte se sin suser gå i tverrliggeren og ut.

Spissene i form Både Høiland og Kamara var mye involvert på topp for hjemmelaget. Start skapte lite og blåtrøyene dominerte banespillet i rosenes by.

Sander Svendsen hadde mulighet til å øke ledelsen for Molde, men klarte ikke å overliste Start-keeper Håkon Opdal.

Det klarte derimot innbytter Agnaldo, som ble byttet inn for toppscorer Ola Kamara. Etter 73 minutter kom unge Svendsen aleine med Opdal. Forsøket gikk via keeper og ut til brasilianeren som enkelt dunket ballen i nettmaskene.

Tommy Høiland scoret Moldes mål mot Viking forrige runde. Spissen ser ut til å ha funnet storformen. Rogalendingen satte punktum med hat trick like før slutt.

Høiland mente Molde ikke måtte vinne selv om RBK har fått en solid ledelse på seks poeng i Tippeligaen.

- Vi måtte ikke vinne, det er mange kamper igjen. Vi har mange poeng å spille om, og jeg er sikker på at vi skal ta de igjen, sier Høiland til TV 2.

- Vi er norges beste lag og det skal vi vise utover i sesongen, sier han.