Tommy i dumpa

I styrtregn og tåke landet Tommy Ingebrigtsen på 219,5 meter i lørdagens lagkonkurranse i Planica. Etter mye motgang er han klar for å gi eneren Adam Malysz kamp i sesongens siste verdenscuprenn søndag.

Ingebrigtsen hoppet lengst av alle i den slovenske mammutbakken med K-punkt på 185 meter. Han tangerte sin personlige lengderekord, som han satte i den samme bakken for to år siden.

- Et noe nær optimalt svev. Jeg fikk god glifølelse i tilløpet og gjennomførte et godt hopp, sa Ingebrigtsen, som slo Adam Malysz med en meter i første omgang av lagkonkurransen. I andre omgang måtte Tommy nøye seg med 198,5 meter.

- Det var realt «trøndervær» i dag og hoppdressen ble fort gjennombløt, sa VM-vinneren fra Thunder Bay i 1995.

I sesongens aller siste renn er Tommy revansjsugen, og en tvekamp i hans favør mot umulige Adam Malysz ville vært en positiv opplevelse for trønderen etter en til dels mislykket sesong.

Fjerdeplass

Den norske kvartetten Ingebrigtsen, Olav Magne Dønnem, Bjørn Einar Romøren og Henning Stensrud endte på 4. plass i lagkonkurransen lørdag, men var uten sjanse til en plass på pallen. Finland, uten Janne Ahonen på laget, avgjorde enkelt, med Østerrike og Japan på de neste plassene.

Martin Schmitt valgte å stå over lagkonkurransen, og det skulle vise seg å bli skjebnesvangert for det tyske laget som endte på en skuffende 6. plass, bak Polen.

God og jevn

19-åringen Bjørn Einar Romøren maktet ikke å følge opp sitt flotte svev på 212 meter fra fredagens offisielle trening, men viste med hopp på 182,5 og 191,5 meter at han er jevn og god på brukbare lengder. Også Henning Stensrud var positiv med lengder på 188,5 og 189,5 meter.

Olav Magne Dønnem var ikke heldig med noen av sine hopp som målte henholdsvis 175,5 og 176 meter.

(NTB)