Tommy Ingebrigtsen nest best

Tommy Ingebrigtsen var nest best under lørdagens kvalifisering i Bergisel-bakken. Han hoppet 114,5 meter og ledet helt til hjemmehopperen Andreas Widhölzl satte utfor. Østerrikeren landet på hele 119,5 meter. Det blir fem nordmenn i søndagens 3. renn i den tysk-østerrikske hoppuken.

Christian Meyer på 110 meter, Lass Ottesen på 109,5, Kristian Brenden på 97,5 meter er alle klare foruten Morten Ågheim som var automatisk kvalifisert med sin 7. plass i verdenscupen sammenlagt.

Wilhelm Brenna med 90 meter, Roar Ljøkelsøy med 84,5 og Olav Magne Dønnem med 80 må se rennet fra tribunen.

Rot og tull

Før det i det hele tatt ble trening og kvalifisering i den gamle OL-bakken, opplevde hopperne mye rot og tull fra arrangørenes side. Den første treningsomgangen ble avlyst etter 20 hoppere på grunn av for bløtt spor på hoppet. Omstarten ble utsatt i halvannen time mens arrangørene jobbet på spreng med kjemikalier for å redde kvalifiseringen.

Rot og tull var det også for hopperne de de kom til Innsbruck. Det var meningen at de skulle reise fra Garmisch-Partenkirchen allerde fredag kveld, men det var ikke nok hotell-plasser å oppdrive så alle deltakerne unntatt tyskere og østerrikere måtte overnatte i Tyskland. De norske hopperne ankom Innsbruck først ved ti-tiden lørdag.

- Uholdbart

- Helt uholdbart, og jeg vil ta det opp på første ledermøte. Om det hjelper vet jeg ikke, sa hoppsjef Hroar Stjernen og slo fortvilet ut med armene.

Stjernen er heller ikke så begeistret over de tyske og østerrikske arrangørene når det gjelder preparering av bakkene. Den har vært under enhver kritikk både i Oberstdorf, Garmisch-Partenkirchen og Innsbruck. Stjernen, som var bakkesjef i Granåsen under VM, kan ha ett og annet å lære sine kolleger.

Hoppsjefen var derimot mye blidere etter Tommy Ingebrigtsens gode kvalifiseringshopp. Stjernen ønsker seg en nordmann på seierspallen.

Hadde kvalifiseringen vært et renn, ville Ingebrigtsen blitt nummer to. Hoppuke- og verdenscuplederen Martin Schmitt hadde kvalifiseringens lengste hopp på 120,5 meter, men klarte ikke å stå på den lengden.