Tommy Ingebrigtsen nest best

Tommy Ingebrigtsen var nest best under lørdagens kvalifisering i Bergisel-bakken. Han hoppet 114,5 meter og ledet helt til hjemmehopperen Andreas Widhölzl satte utfor. Østerrikeren landet på hele 119,5 meter. Det blir fem nordmenn i søndagens 3. renn i den tysk-østerrikske hoppuken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Christian Meyer på 110 meter, Lass Ottesen på 109,5, Kristian Brenden på 97,5 meter er alle klare foruten Morten Ågheim som var automatisk kvalifisert med sin 7. plass i verdenscupen sammenlagt.

Wilhelm Brenna med 90 meter, Roar Ljøkelsøy med 84,5 og Olav Magne Dønnem med 80 må se rennet fra tribunen.

Rot og tull

Før det i det hele tatt ble trening og kvalifisering i den gamle OL-bakken, opplevde hopperne mye rot og tull fra arrangørenes side. Den første treningsomgangen ble avlyst etter 20 hoppere på grunn av for bløtt spor på hoppet. Omstarten ble utsatt i halvannen time mens arrangørene jobbet på spreng med kjemikalier for å redde kvalifiseringen.

Rot og tull var det også for hopperne de de kom til Innsbruck. Det var meningen at de skulle reise fra Garmisch-Partenkirchen allerde fredag kveld, men det var ikke nok hotell-plasser å oppdrive så alle deltakerne unntatt tyskere og østerrikere måtte overnatte i Tyskland. De norske hopperne ankom Innsbruck først ved ti-tiden lørdag.

- Uholdbart

- Helt uholdbart, og jeg vil ta det opp på første ledermøte. Om det hjelper vet jeg ikke, sa hoppsjef Hroar Stjernen og slo fortvilet ut med armene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer