Tommy Ingebrigtsen

Tommy (21) slo igjennom i verdenstoppen allerede som 17-åring. Med et tigersprang i storbakken tok han VM-gull i Thunder Bay i 1995 og fikk tilnavnet 'Tiger-Tommy'.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Etter det har trønderen vært ustabil, og ikke klart å oppnå lignende resultater. Men 1999 har startet bra for Ingebrigtsen som nå er Norges største medaljehåp foran VM.

Til VM i 1995 kom den 17 år gamle Tommy etter at han tok gull i junior-VM samme vinter. Unggutten tok ledelsen i første omgang i storbakkerennet, og satte bakkerekord i andre omgang med et hopp på 137 meter. Hopp-Norge mente de hadde funnet en ny verdensstjerne. Senere samme år ble Ingebrigtsen tildelt Morgenbladets Gullmedalje og Olympiatoppens Bragdpris for gullmedaljen.

I sesongene etter har trønderen slitt og resultatene variert mye.

Før årets sesongen var det ikke engang sikkert at 21-åringen fikk plass på landslaget. Treneren beordret den spinkle trønderen inn i treningsstudioet for å løfte vekter. Og nå mener landslagstrener Hroar Stjernen at Tiger-Tommy har utviklet seg på flere områder.

16. januar i år var Tiger-Tommy på pallen i et verdenscuprenn for første gang, og for alvor tilbake i det gode selskap. Tredjeplassen i Zakopane ga verdensmesteren tilbake troen på seg selv.

Trener Geir Johnsen tror at eleven hans vil være blant de beste i VM.

- Tommy er ikke favoritt, men på en god dag kan han komme på seierspallen, mener Johnsen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer