Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tommy Ingebrigtsen

Tommy (21) slo igjennom i verdenstoppen allerede som 17-åring. Med et tigersprang i storbakken tok han VM-gull i Thunder Bay i 1995 og fikk tilnavnet 'Tiger-Tommy'.

Etter det har trønderen vært ustabil, og ikke klart å oppnå lignende resultater. Men 1999 har startet bra for Ingebrigtsen som nå er Norges største medaljehåp foran VM.

Til VM i 1995 kom den 17 år gamle Tommy etter at han tok gull i junior-VM samme vinter. Unggutten tok ledelsen i første omgang i storbakkerennet, og satte bakkerekord i andre omgang med et hopp på 137 meter. Hopp-Norge mente de hadde funnet en ny verdensstjerne. Senere samme år ble Ingebrigtsen tildelt Morgenbladets Gullmedalje og Olympiatoppens Bragdpris for gullmedaljen.

I sesongene etter har trønderen slitt og resultatene variert mye.

Før årets sesongen var det ikke engang sikkert at 21-åringen fikk plass på landslaget. Treneren beordret den spinkle trønderen inn i treningsstudioet for å løfte vekter. Og nå mener landslagstrener Hroar Stjernen at Tiger-Tommy har utviklet seg på flere områder.

16. januar i år var Tiger-Tommy på pallen i et verdenscuprenn for første gang, og for alvor tilbake i det gode selskap. Tredjeplassen i Zakopane ga verdensmesteren tilbake troen på seg selv.

Trener Geir Johnsen tror at eleven hans vil være blant de beste i VM.

- Tommy er ikke favoritt, men på en god dag kan han komme på seierspallen, mener Johnsen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media