Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tommy ledet, men tapte

Tommy Ingebrigtsen hoppet 204 meter, fikk 199,8 poeng og ledet første omgang i Planica. Men i andre omgang landet han på 180 meter, og endte på en sjuende plass. Martin Schmitt stakk av med seieren, til tross for at han falt. Beste nordmann ble Olav Magne Dønnem på en sjetteplass.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ingebrigtsen slo til allerede i prøveomgangen, med et hopp på 201 meter. Så klinte han til med 204 meter, og ledet etter første omgang. Men psyken holdt ikke denne gangen heller, og han raste ned til en sjuende plass, 21,1 poeng bak vinneren - Martin Schmitt.

Tyskeren hoppet hele 219 meter i sitt første hopp, men men da han løftet armene i været for å juble, mistet han balansen og falt før fallgrensen. På grunn av den enorme lengden, havnet han likevel på en femteplass etter første omgang. Med 214,5 meter i andre omgang, slo han Funaki med 0,8 poeng.

Olav Magne Dønnem ble beste norske, med en sjetteplass. Han hoppet henholdsvis 185,5 og 199 meter, og fikk 368,9 poeng.

Kristian Brenden gjorde også en god første omgang omgang. Han var på åttende plass, med 180,3 poeng, etter et hopp på 191,5 meter. Han endte til slutt på en niende plass.