Tommy lengst av alle

Med konkurransens lengste svev på 218,5 meter satte Tommy Ingebrigtsen sluttstrek for hoppsesongen.

I det avsluttende verdenscuprennet viste VM-vinneren fra Thunder Bay at han ennå har mye ugjort blant verdens beste hoppere.

- Her i Planica har jeg hoppet under mindre press i forhold til det som var tilfelle for eksempel under VM. Da var vi stadig i fokus, som oftest i negativ retning, sa Tommy Ingebrigtsen som kunne kvittere ut 41.250 kroner for sin første pallplass denne sesongen.

- I løpet av sesongen har jeg opplevd mye motgang, men jeg vet hva som skal til for å bli best, sa «Tigern» selvsikkert etter en knallsterk oppvisning i mammutbakken i Slovenia.

Bare Martin Schmitt med et svev på 218 meter og Risto Jussilainen som landet på 217,5 meter knep seg foran trønderen på resultatlista i rennet der finaleomgangen ble avlyst på grunn av vanskelige vindforhold.

Ser framover

Tommy Ingebrigtsen manglet et godt nedslag i sitt hopp, og ble brutalt straffet av stildommerne. Det kostet ham seieren.

Etter en svært skuffende sesong ser Tommy framover, og han sier seg villig til igjen å satse for fullt - uavhengig av hvilket opplegg som hoppkomiteen finner fram til.

- Ingen skal lære meg hvordan jeg ennå en gang skal hevde meg i verdenstoppen. Det klarer jeg selv, sa Tommy som i likhet med de øvrige hopperne i den norske troppen ser fram mot en etterlengtet ferie. Over 150 dager i løpet av et år i forbindelse med samlinger og renn tærer på kreftene.

Mest skuffet er Ingebrigtsen over den dårlige oppladningen han fikk fram mot VM. Og han gir pressen mye av skylda.

- Råkjør

- Det var et råkjør mot oss alle i den norske troppen, og de skar alle over en kam, sa 23 år gamle Tommy. Ledere og trenere i den norske troppen skal også ha kommet med uttalelser til pressen som trønderen sterkt har mislikt. Men noen utdyping er han ikke villig til å komme med.

- Til det sier jeg «ingen kommentar», sa mannen med søndagens lengste hopp i Planica.

Også Olav Magne Dønnem viste positive takter med 197,5 meter, som holdt til 11. plass. Henning Stensrud fulgte godt opp med 14. plass etter et svev på 195 meter. Anders Bardal endte på 27. plass med et svev på 179 meter.

Schmitt-triumf

Denne sesongens hoppkonge Adam Malysz var plaget av en infeksjon, og det var lenge usikkert om han skulle starte. Noe redusert endte Polens store hoppidol på 4. plass, sju tideler bak Tommy Ingebrigtsen. Det kostet ham seieren i skiflygingscupen, der han endte fem poeng bak Martin Schmitt.

Malysz ville med seier søndag ha satt ny rekord med 12 verdenscupseirer i en sesong. Nå deler han rekorden på 11 med Schmitt, som satte sin i fjor.

ENDELIG PÅ PALLEN: Tommy Ingebrigtsen var lengst av alle, men bla "bare" nummer tre i Planica i dag.