Tommy lengst på trening

KUOPIO (Dagbladet): - En bra treningsdag selv om jeg slo av endel på slutten, sier Tommy Ingebrigtsen (23) til Dagbladet.no etter v-cupkvalifiseringen i Kuopio.

I de to første treningsomgangene i den finske 120-metersbakken var Tommy suverent lengst. I førstehoppet forlot han hoppkanten som ei pil, og landet på 132,5 meter. I andrehoppet slo han av sju meter til 125,5.

- I kvalifiseringen var det bakvind, og dårlige forhold. Selv om jeg bare hoppet 100 meter, er jeg blitt stabil. Sistehoppet er forlengst historie. Det er i morgen det gjelder. Da er det bare å fyre løs igjen, sier Tommy Ingebrigtsen foran v-cupstarten.

Landslagssjef Hroar Stjernen var imponert over de to første tigersprangene.

- Da viste Tommy at han er i knallform. Ingen slår ham i morgen hvis han presterer to tilsvarende hopp. Treningen i dag viste både at vi er med, og at det vi driver med er riktig, sier Hroar Stjernen.

Alle med

Samtlige sju nordmenn er klare for morgendagens v-cuprenn:

Tommy Ingebrigtsen, Lasse Ottesen, Morten Solem, Olav Magne Dønnem, Roar Ljøkelsøy, Morten Ågheim og Henning Stensrud.

Morten Solem (20) var best i kvalifiseringen på 8. plass.

- Målet nå er å bli beste nordmann igjen i morgen. Rennet i Kuopio blir også den første v-cupstarten min på snø noen gang, sier Morten Solem.

I sommer har han gjort det bra på plast. I Grand Prix-rennet i Hakuba ble han nummer 11. Han har også vunnet et plastrenn i Marikollen. Sist vinter tok Morten Solem NM-bronse på Rena.

- Unggutta var beholdningen i dagens kvalifisering. I tillegg til Morten Solem på 8. plass, ble Olav Magne Dønnem (20) nr. 10. Vi har mange som gjerne vil være med, sier Hroar Stjernen.

Jani Soininen vant kvalifiseringen, foran Sven Hannawald. Lasse Ottesen mislyktes fullstendig med et hopp på 83,5 meter, men er automatisk kvalifisert til morgendagens renn.

- Tommy har aldri pleid å gjøre det godt før jul. Hoppingen hans nå gir grunn for optimisme. Vi har også et bra lag på gang. Med samtlige kvalifisert, er det grunn til å ha håp foran morgendagens renn, sier landslagssjef Hroar Stjernen til Dagbladet.no.