- Tommy må ha flaks

Mika Kojonkoski mener Tommy Ingebrigtsen bare driver markedsføring når han sier at han skal ta verdensrekorden i skiflyging. Tommy selv er bare skråsikker.

For etter fjerdeplassen i Lahti i går kveld, så er VM-sølvmedaljøren mer selvsikker enn noen gang foran avslutningen i Planica neste helg.

- Hvis noen i verden er god nok til å sette verdensrekord, så er det jeg, sier Tommy Ingebrigtsen til Dagbladet.

- Jeg har fått tilbake futten i beina etter å ha vært sjuk, så nå fungerte det endelig.

- Markedsføring

Landslagstrener Mika Kojonkoski er langt mer jordnær på vegne av sin beste flygeelev.

- Jeg har aldri snakket høyt om verdensrekorder. Skal man greie det trenger man flaks. Alt må stemme, i et perfekt øyeblikk, vinden og farta er viktig. Man kan rett og slett ikke planlegge å sette en verdensrekord, sier Kojonkoski til Dagbladet.

- Det Tommy sier må tolkes som ren markedsføring. For å få mange seere til rennet, ler han.

Finnen har likevel stor tro på at Tommy gjør det godt i Planica.

- Det Tommy presterte på fredag var et steg tilbake. Men de to hoppene han gjorde i denne konkurransen viser at han er tilbake på toppen.

- Gulrot

Tanken på skiflygingen i Planica har vært det som har holdt Ingebrigtsen oppe i store deler av en sesong som tidvis har vært tung.

- Det rennet har hele tida vært den store gulrota, det store supermålet.

Derfor er han så tent på å ta tilbake verdensrekorden på 225,5 meter som per dags dato innehas av østerrikeren Andreas Goldberger.

- Nå er jeg helt i verdenstoppen, så jeg går på med kjempemot, sier Tommy.

I går hoppet han 124 og 126,5 meter i Lahti. Skuffelsen over sykdommen som satte ham utenfor Kollenrennet er blåst vekk.

- Det var en nedtur etter VM, jeg gledet meg veldig til fortsettelsen. Men nå er det nye mål. Sjukdom kan man ikke gjøre noe med uansett.

Tommy Ingebrigtsen har lyktes med store hårete mål tidligere i år. I Kulm i første uka i februar uttalte han til Dagbladet, etter å ha blitt nummer 13 i verdenscupen, at han trodde at han kunne bli verdensmester.

Han var meget nær å lykkes med det. Selv om få trodde det var mulig. Tommy Ingebrigtsen mangler fortsatt 32 poeng på å komme med i det aller siste søndagsrennet i Planica. Det betyr at Tommy må bli nummer åtte eller bedre på lørdag for å få hoppe blant de 30 utvalgte i verdenscupfinalen.

SKEPTISK Mika Kojonkoski.