Tommy på vei mot toppen

Tommy Ingebrigtsen vant mønstringsrennet på Lillehammer (K120). Endelig er VM-vinneren fra Lake Placid tilbake på rett spor. - Jeg har blitt mer seriøs, sier trønderen.

Og den første til å gratulere er landslagssjef Trond Jøran Pedersen: Tommy har blitt mer voksen i holdninga til det han gjør. Han har også hatt en positiv utvikling siden vi startet å hoppe på snø denne sesongen, sier Trond Jøran. # Tommy Ingebrigtsen takker for rosen, men holder beina godt plantet på bakken.

- Dette var bare et vanlig renn. Og så kommer det et nytt vanlig renn neste helg, sier han.

Trond Jøran Pedersen er enig. Gårsdagnes test i OL-bakken var en nyttig gjennomkjøring. Og innsatsen til samtlige landslagsgutter lå et godt stykke bak internasjonal standard.

- Ja, de må heve seg betraktelig til verdenscup-åpninga neste helg. Nå tar vi et par dager fri for så å starte oppkjøringa til den internasjonale debuten, sier landslagssjefen.

  • Foreløpig skorter det mest på stabiliteten. Fjorårskometen Kristian Brenden var lengst i prøveomgangen i går, for så å lande rett på rompa i konkurransen.
  • Foruten Tommys seier, er Pedersen fornøyd med hoppinga til Henning Stensrud og Roar Ljøkelsøy. Men alle har store arbeidsoppgaver foran seg før verdenscup-starten.

Om Espen Bredesens innsats (6. plass) er herr Pedersen nokså bastant: Ikke bra, sier han.