Tommy Sharif kjøpte Kollentårnet for 270.000 kroner

Og går til angrep på Trond Giske.

||| Tommy Sharif sikret seg vinnerbudet på «Diamanten» på Holmenkollen-tårnet da nettauksjonen ble avsluttet søndag. Sharif håper nå at regjeringen vil kjøpe paviljongen tilbake.

Prisen bildekkremmeren måtte ut med for toppen av det historiske Holmenkollen-tårnet var 37.300 dollar, eller om lag 270.000 kroner.
— Holmenkollen er et unikt kulturminne, og det ville vært en skandale om den hadde blitt solgt ut av landet. Derfor fant jeg ut at jeg måtte ta ansvar, sier Sharif til VG Nett.
Toppen av det historiske Holmenkollen-tårnet, den såkalte diamanten, ble søndag solgt på nettauksjon for 270.000 kroner.
Auksjonen på det internasjonale auksjonsnettstedet eBay ble avsluttet klokken 16.30 søndag ettermiddag.

Det ble lagt inn 53 bud, og to budgivere kjempet om å stikke av med paviljongen på toppen av tårnet av den historiske hoppbakken.

«Diamanten» ble skilt fra resten av ovarennet i forbindelse med at den gamle hoppbakken ble revet. En ny og mer moderne bakke skal nå reises isteden.

Paviljongen er fylt med tegninger og autografer fra mange av de største skihopperne gjennom tidene. Selgeren, det danske entreprenørselskapet NKR Riving, kaller «Diamanten» et ekte samlerobjekt som er i grei stand og som kan brukes på mange forskjellige måter.

— Rik mulighet til å imponere dine venner, kolleger eller forretningsforbindelser. «Diamanten» er klar for et nytt hjem, så by på «Diamanten» i Oslos kongekrone Holmenkollen, het det i annonseteksten.

(NTB)