Tommy Urhaug slo kineser i kvarten

Møter tidligere Paralympics-mester.

• Les også: Absolutt på bortebane

(Dagbladet.no): Tommy Urhaug imponerte i kvartfinalen i bordtennis Paralympics. Han slo kinesiske Zhang Yan 11-7, 11-9, 9-11, 3-11, 11-4.

- Tommys første sett var passe greit, det neste jevnere. I det tredje settet var kineseren tryggere på å ta imot. I det fjerde settet fikk Tommy nesten ikke gjort noenting, sier generalsekretær Svenn-Erik Nordby i Norges Bordtennisforbund til Dagbladet.no.

Dermed ble det et femte og avgjørende sett.

- Der tok de annethvert poeng til 4-4, men så vant Tommy sju strake. Han spilte bestemt og klarte å vinkle mer, så kineseren ikke kunne sitte på midten av bordet og returnere slik han hadde gjort tidligere, sier Nordby.

Halvannet års treningsleir

I OL var kineserne suverene i bordtennis. De tok alle gullmedaljene, og også foran Paralympics satset vertsnasjonen stort.

- De kinesiske utøverne har vært på treningsleir i halvannet år. De har hatt to leire, en for sittende og en for stående. Det har vært omkring 20 deltakere på hver leir. Det er litt andre forhold enn våre utøvere som har skole eller jobb ved siden av, sier Nordby.

KLAR FOR SEMI: Tommy Urhaug jakter OL-triumf i Beijing. Her trener han hjemme på Radøy utenfor Bergen i januar i fjor. Foto: Hans Arne Vedlog
KLAR FOR SEMI: Tommy Urhaug jakter OL-triumf i Beijing. Her trener han hjemme på Radøy utenfor Bergen i januar i fjor. Foto: Hans Arne Vedlog Vis mer

Men i Tommy Urhaugs klasse er det ingen kinesere igjen blant de fire semifinalistene. Nordmannen møter Christophe Durand, som vant tok gull i Paralympics i Sydney og tok bronse i Aten.

- Tommy har vunnet de fleste kampene mot Durrand de siste årene, men det pleier å være jevnt. Det blir ganske sikkert jevnt igjen, tror Nordby.

Jakter gull

Semifinalen spilles klokka 05.30 i morgen, og kan følges direkte på hjemmesidene til Norges Bordtennisforbund.

Sørkoreanske Jung Eun-chang møter den egyptiske overraskelsesmannen Sameh Saleh i den andre semifinalen.

Tommy Urhaug har fra før av fire VM-gull og sju EM-gull. Nå kan han toppe den merittlista med et gull i Paralympics i bordtennisens hjemland.

• Les også: Absolutt på bortebane

Tommy Urhaug slo kineser i kvarten