Tommy ute av Planica

Tommy Ingebrigtsen mislyktes totalt i kvalifiseringsomgangen. Finske Matti Hautamäki satte ny verdensrekord: 227,5 meter.

Med et kvalifiseringshopp på 130,5 meter er Tommy Ingebrigtsen ute av den individuelle konkurransen i mammutbakken i Planica. Tommy var best av alle i siste treningsomgang før kvalifiseringen med et hopp på 214,5 meter.

- Jeg trodde det ikke var mulig å hoppe så forbannet dårlig. Jeg fikk den høyre skia mot meg utover kulen, og den falt ikke ned igjen. Det var det, sa en ikke altfor snakkesalig Tommy Ingebrigtsen etter kvalifiseringsfiaskoen.

Finnen Matti Hautamäki satte ny verdensrekord på 227,5 meter og vant kvalifiseringen foran østerrikeren Stefan Thurnbichler, som hoppet 224 meter. Adam Malysz kom på 3. plass med 222,5.

- Det var ikke helt perfekt, men et godt hopp. Jeg fikk bra forhold med veldig god oppdrift på slutten, sa Hautamäki om rekordhoppet.

Tommy Ingebrigtsen får ikke hoppe i lørdagens renn. Dermed står han også i stor fare for å måtte stå over også søndagens renn.

De øvrige nordmennene er klare for lørdagens renn. Henning Stensrud var sjuende lengst med 208,5 meter. Lars Bystøl hoppet 202 meter, Roar Ljøkelsøy 201,5 meter, Bjørn Einar Romøren 200 meter og Anders Bardal 180 meter.

  • Andreas Goldberger hadde den gamle rekorden på 225 meter, en lengde som ble tangert av Adam Malysz i treningsomgangen tidligere i dag.

    (NTB/Dagbladet.no)

HELMISS: Her ryker lørdagens - og trolig søndagens - skiflyving for Tommy. I kvalifiseringen i Planica landet han på 130,5 meter, etter å ha hoppet 214,5 i treningsomgangen.