Tommy vil bli trener

Tommy Ingebrigtsen (26) tar ett år av gangen som landslagshopper, og har ennå ikke bestemt seg for om han vil satse på Torino-OL i 2006.

- Jeg satser for fullt i vinter, men vet ikke hvor lenge jeg kommer til å holde på. Når hoppkarrieren er over, håper jeg å begynne som trener. Aller helst har jeg lyst til å jobbe med guttehoppere i 10- 12-årsalderen i Trønderhopp, og følge dem opp til de er seniorer, sier Tommy Ingebrigtsen til Dagbladet.

- Bra trener

De første trenerkursene tok han som elev ved Heimdal videregående, som opp gjennom åra har rekruttert en rekke hoppere til trenergjerningen: Robert Selbekk Hansen, Jan Henrik Trøen, Geir Johnsen, Kjetil Dyrendahl, Bjørn Myrbakken, Geir Ole Berdahl og Steinar Bråten for å nevne noen.

- Tommy kan sikkert bli en bra trener. Det viktigste er at han har lyst og motivasjon, sier Robert Selbekk Hansen.

- Ekstra ballast

Også landslagets sportssjef Jan-Erik Aalbu mener Tommy er et godt treneremne.

- Ingen har vært med på så mange nedturer som han, og kommet tilbake. Svakheten som utøver kan ofte bli styrken som trener. Tommy tok VM-gull i 1995, og sølv og bronse åtte år seinere. Mye negativ fokusering i mellomtida har gitt ham ekstra ballast å ta med videre, sier Jan-Erik Aalbu.

Åtte til Kuuopio

I dag reiser Tommy Ingebrigtsen, Sigurd Pettersen, Roar Ljøkelsøy, Bjørn Einar Romøren, Henning Stensrud, Olav Magne Dønnem, Håvard Lie og Anders Bardal til v-cupstarten i Kuusamo fredag og lørdag.

Hver av løperne har mellom 30 og 40 hopp i 120-metersbakke etter forrige ukes snøsamling på Lillehammer.

- Ingen skilte seg spesielt ut i den store OL-bakken. I stedet for et svakhetstegn, tolker jeg det dit hen at vi har jevne hoppere på et høyt nivå. Det er viktig å komme godt i gang, og få trygghet og selvtillit fra starten av. Målet i Kuuopio er to nordmenn blant de ti beste, sier Jan-Erik Aalbu.

Tommy Ingebrigtsen har for lengst blinket ut skiflygings-VM i Planica 20.- 22. februar som vinterens største mål.

- VM-gull

- Etter fjerde-, tredje- og andreplass i VM i Val di Fiemme, har jeg som mål å vinne VM-gull i Planica. Fordi rennet går i februar, blir det nok for lite oppdrift i bakken til at det kan bli ny verdensrekord. Mål nummer to er endelig å vinne et v-cuprenn. Jeg har ledet etter første omgang, men ennå ikke gått helt til topps, sier Tommy Ingebrigtsen til Dagbladet.

NY ROLLE: Tommy Ingebrigtsen har framtidsplanene klare. Når han gir seg som aktiv, håper han å bli trener i Trønderhopp.