Tommy vil vekk

Tommy Svindal Larsen er lei av å slite i bunnen av tabellen for tyske Nürnberg. Nå vil han til en bedre klubb.

Han har gitt klar beskjed til ledelsen i Nürnberg om at de ikke skal regne med ham neste sesong.

-  Jeg ga beskjed til klubbledelsen på lørdag at jeg kan tenke meg nye utfordringer, sier Svindal Larsen til NRK.

Klubben klarte akkurat å berge plassen i Bundesliga. Det er ikke bra nok for spilleren Dagbladet i 1991 kalte «Guds gave til fotballen».

-  Jeg vil vurdere alle tilbudene, men jeg håper at jeg havner i en god klubb, sier den tidligere Odd- og Stabæk-spilleren.

Fin øving

I kveld spiller han sin landskamp nummer 19 mot Costa Rica. Han har ennå til gode å score med flagget på brystet.

Landslagssjef Åge Hareide tror ikke målene vil komme lett i kveld heller.

-  Costa Rica er ballsikre. Derfor blir de en fin øvingsmotstander for oss. Vi skal spille godt for å slå dem, sier landslagssjefen.

 REISEKLAR:  I kveld spiller trolig Tommy Svindal Larsen (t.h.) og Martin Andresen sammen for landslagssjef Åge Hareide. Men Tommy vil bort fra Nürnberg og bunnstriden i Bundesliga. Foto: Scanpix
REISEKLAR:

I kveld spiller trolig Tommy Svindal Larsen (t.h.) og Martin Andresen sammen for landslagssjef Åge Hareide. Men Tommy vil bort fra Nürnberg og bunnstriden i Bundesliga. Foto: Scanpix Vis mer

Kjevebrudd

Costa Rica var lag nummer 21 på den siste rankingen fra Det internasjonale fotballforbundet (FIFA). Norge var til sammenlikning på 35. plass.

Hareide vet nok om tirsdagens motstander til å fastslå at det ikke blir noen enkel oppgave å vinne på Ullevaal.

Lettere blir det ikke av at han må klare seg uten John Arne Riise, John Carew, Erik Hagen, Magne Hoset og Sigurd Rushfeldt. Alle er på jobb for klubbene sine. Claus Lundekvam er operert for kjevebrudd og Thomas Myhre må stå over etter at han fikk en strekk i brystregionen.