Tommys triumf

Tommy Rustad vant begge løp i det svenske touring car-mesterskapet STCC på Anderstorp-banen i går.

For den 30-årige nordmannen ble det et nytt høydepunkt i karrieren da han denne helga fikk tilnavnet «Kungen av Anderstorp» av svenske motorsport-eksperter.

- Det er noe av det beste jeg har prestert hvis man ser på enkeltløp-resultater, sier Tommy Rustad til Dagbladet.

Alt klaffet

Han vant alt som var å vinne denne helga. I sin Nissan var Tommy raskest i kvalifiseringen, hadde den beste startposisjonen i begge løpene, vant begge to og satte ny banerekord.

- Alt klaffet, forteller Tommy som sikret seg 40 poeng og nå er bare 19 poeng bak ledende Mattias Ekblom i sammendraget.

- Ekblom ble helt uten poeng i Anderstorp. Dette kunne altså ikke gått bedre. Nå satser jeg på sammenlagtseier, sier Tommy.

Han hadde en turbulent innledning på mesterskapet. Før denne Anderstorp-helga har Tommy bare vunnet ett løp, og hadde en 2., 6. og 9.plass, i tillegg til at han brøt to løp.

Barnesykdommer

- Nå har vi fått orden på en del barnesykdommer som plaget teamet i innledningen. Vi har funnet fram til de riktige dekkene til kvalifiseringen og til løpene, forteller Tommy Rustad.

Nå får han uvant lang ferie fra konkurransene og testene.

- Det er godt å starte ferien med de to seirene i lomma. Den neste testen har vi 7. juli på Falkenberg-banen. Der går også neste løp 17. og 18. juli, sier Tommy.

Den andre nordmannen, Thomas Schie, var derimot ikke heldig på Anderstorp. Han fikk 30 sek. tidstillegg for å ha kjørt på en konkurrent i det første løpet.

I det andre kom han aldri til start på grunn av problemer med bilen, en Alfa Romeo.