Toni Innhauer vil hjelpe Hopp-Norge ut av krisa

OBERSTDORF (Dagbladet): Den tidligere storhopperen Toni Innauer (42) er interessert i å bli ny trener for det kriserammede norske hopplandslaget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Hvis jeg får en forespørsel fra det norske skiforbundet, vil jeg vurdere den, sier østerrikeren til Dagbladet etter gårsdagens hoppukestart i Schattenbergbakken, der Anders Bardal kom på 26. plass. Han var den eneste nordmannen som kvalifiserte seg til rennet.

Innauer debuterte i hoppuka før hjelmen ble påbudt. Som 17-åring vant han i Holmenkollen. Da han satte verdensrekord med 176 meter i Heini Klopferbakken i Oberstdorf, belønnet dommerne ham med fem ganger 20 i stil. I 1975/76 vant han tre renn i hoppuka (Oberstdorf, Garmisch, Bischofshofen), men ikke sammenlagt.

Også året etter gikk han til topps i Oberstdorf. I 1980 ble han OL-mester i Lake Placid. Nå er han trener for de østerrikske landslagsstjernene.

På Lillehammer

- Før hoppuka var vi noen dager på Lillehammer og trente. Da tenkte jeg at dette er et ideelt sted for skihopping. OL-bakkene er fine, og skigymnaset verdifullt med tanke på rekrutteringen. Kort sagt et sted hvor alt ligger til rette for suksess, sier Innauer.

Han er vant til bølgedaler, både fra sin aktive karriere og som østerriksk landslagstrener. Samtidig har han stor tro på at Hopp-Norge vil komme tilbake i verdenstoppen.

- Jeg vet ikke noe om forholdene internt i Norge, men kjenner tradisjonene og vet at talentene finnes. En trenerjobb i Norge vil alltid være en utfordring. Ulempen med å jobbe utenlands, er at det går ut over familielivet. Jeg har kone og tre barn, med de praktiske problemene det medfører.

Tidligere i år har spekulasjonene om hvem som skal overta hopplandslaget dreid seg om den finske landslagssjefen Mika Kojonkoski. Før han kom tilbake til Finland, var han østerriksk landslagstrener.

Uansett vil det ikke bli noen avgjørelse før etter OL i Salt Lake City. Innauer er også lansert som ny landslagstrener i Finland, hvis Kojonkoski velger Norge.

Gir seg

Det eneste sikre akkurat nå, er at Ludvik Zaj c (58) gir seg som landslagstrener etter sesongen.

- Jeg har ikke foreslått min etterfølger, og kommer heller ikke til å gjøre det. Selv tror jeg det blir Mika Kojonkoski, men også Toni Innauer kan være aktuell, sier Zajc.

- Trenerspørsmålet blir ikke avgjort på en god stund. Både Kojonkoski og Innauer er gode trenere, sier sportssjef Hroar Stjernen.

FRISTET: Toni Innhauer (t.v) er trener for de østerriske landslagsstjernene, som i går ikke fikk rare konkurransen fra nordmennene. - En trenerjobb i Norge vil alltid være en utfordring, sier Innhauer.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer