Toni Innhauer vil hjelpe Hopp-Norge ut av krisa

OBERSTDORF (Dagbladet): Den tidligere storhopperen Toni Innauer (42) er interessert i å bli ny trener for det kriserammede norske hopplandslaget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Hvis jeg får en forespørsel fra det norske skiforbundet, vil jeg vurdere den, sier østerrikeren til Dagbladet etter gårsdagens hoppukestart i Schattenbergbakken, der Anders Bardal kom på 26. plass. Han var den eneste nordmannen som kvalifiserte seg til rennet.

Innauer debuterte i hoppuka før hjelmen ble påbudt. Som 17-åring vant han i Holmenkollen. Da han satte verdensrekord med 176 meter i Heini Klopferbakken i Oberstdorf, belønnet dommerne ham med fem ganger 20 i stil. I 1975/76 vant han tre renn i hoppuka (Oberstdorf, Garmisch, Bischofshofen), men ikke sammenlagt.

Også året etter gikk han til topps i Oberstdorf. I 1980 ble han OL-mester i Lake Placid. Nå er han trener for de østerrikske landslagsstjernene.

På Lillehammer

- Før hoppuka var vi noen dager på Lillehammer og trente. Da tenkte jeg at dette er et ideelt sted for skihopping. OL-bakkene er fine, og skigymnaset verdifullt med tanke på rekrutteringen. Kort sagt et sted hvor alt ligger til rette for suksess, sier Innauer.

Han er vant til bølgedaler, både fra sin aktive karriere og som østerriksk landslagstrener. Samtidig har han stor tro på at Hopp-Norge vil komme tilbake i verdenstoppen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer