Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tonje Angelsen mistet bagasjen på vei til London

Kofferten ble sendt til Arktis (!).

GLEDER SEG: Tonje Angelsen (22) gleder seg enormt til å komme i gang med OL, men fikk en dårlig start da bagasjen hennes forsvant da hun fløy til London i går. Hun hadde imidlertid det viktgiste med seg. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix
GLEDER SEG: Tonje Angelsen (22) gleder seg enormt til å komme i gang med OL, men fikk en dårlig start da bagasjen hennes forsvant da hun fløy til London i går. Hun hadde imidlertid det viktgiste med seg. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix Vis mer

LONDON (Dagbladet): Tonje Angelsen (22) tok Norge med storm da hun nærmest kom fra intet og tok EM-sølv i høydehopp tidligere i sommer.

Nå har trønderjenta ankommet OL-byen London, men overfarten fra Norge skjedde ikke helt uten problemer.

Angelsens bagasje dukket nemlig aldri opp på flyplassen i London. Isteden fikk hun en relativt overraskende beskjed:

- De hadde sendt den til Longyearbyen. Jeg forstår ikke hvordan det kunne skje, sier hun til Dagbladet.

Feilen lå sannsynligvis i at både London og Longyearbyen - som av mange defineres som en del av Arktis - starter på «LON».

Hadde med et viktigste
Angelsen tar imidlertid tapet med fatning. Bagasjen bør ankomme OL-landsbyen i kveld eller i morgen formiddag.

Dessuten hadde hun lagt det viktigste i håndbagasjen.

- Bagasjen min ble borte, men jeg er ikke noe lei meg for det. Det er jo klær oppi der, men jeg har det viktigste her. Piggskoene lå nemlig i håndbagasjen, sier hun.

22-åriungen er ellers godt forberedt på høydehoppkvaliken torsdag formiddag, norsk tid.

- Jeg trente veldig hardt i noen uker, men de siste ti dagene har jeg løst opp en del. Nå er overskuddet på plass. Jeg merker at jeg er i storform, og det er på toppen av det hele veldig deilig å være her i deltakerlandsbyen, selv om jeg ikke fikk med meg bagasjen min da jeg landet i London mandag, sier hun på pressemøtet i ettermiddag.

God ranking
Angelsen er med superhoppet fra EM-finalen for en drøy måned siden, på 1.97 meter, ranket som sjuende best i verden før OL.

NY YNDLING: Tonje Angelsen ble rikskjendis over natta etter å ha tatt EM-sølv tidligere i sommer. Foto: Laszlo Balogh / Reuters / Scanpix
NY YNDLING: Tonje Angelsen ble rikskjendis over natta etter å ha tatt EM-sølv tidligere i sommer. Foto: Laszlo Balogh / Reuters / Scanpix Vis mer

Hun er imidlertid svært forsiktig med å snakke opp egne sjanser.

Hvor god jeg er og om en medalje er innen rekkevidde får vi ta etterpå, men kommer jeg meg med i finalen så er alt mulig. Det viste jeg i EM, for jeg trodde vel ikke helt på at jeg skulle klare en medalje der heller, og så endte det med sølv, sier 22-åringen.

Hun legger uansett igjen all respekt for konkurrentene når hun går til kvalifiseringen torsdag.

- Det gjelder å passe på mine egne ting i kvalifiseringen og ikke skule for mye på de andre. Men jeg tar med meg mye lærdom fra Finland (EM), for der viste det seg at alt kunne skje, og jeg endte med en sølvmedalje. Det hadde jeg ikke ventet før mesterskapet, sier hun.

Hun har lenge hatt følelsen av å ha to meter inne. I EM gikk hun over 1,97 og hadde et hårfint riv på 1,99.

- Hvis alt klaffer og det tekniske er på plass sammen med hodet, ja, da ser jeg noen grunn til at jeg ikke skal kunne greie to meter, sier trønderjenta.

• Høydekvalifiseringen for kvinner starter torsdag kl. 10.30, norsk tid.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media