- Tonje boikotter klubben

Klubbleder Peder Larsen i danske Viborg kaller det boikott når Tonje Larsen melder avbud til Viborgs sesongoppkjøring på Kypros denne uka.

Samtidig er Tonje på landslagsamlingen, og i morgen spiller for Norge mot Nederland.

- Jeg synes det er meget spesielt. Vi fikk først fredag beskjed fra Tonje om at hun ikke vil være med på klubbsamlingen.

- Jeg ser derfor på hennes avbud som en boikott-aksjon etter at vi sa klart fra at det ikke kommer på tale å selge Tonje til Larvik nå, sier Viborg-lederen Peder Larsen til Dagbladet.

Ingen konkurrent

Håndballjentenes landslagsledelse sendte i går ut en melding som fortalte at Tonje Larsen går inn i spillertroppen til samlingen og kampene mot Nederland i stedet for Janne Tuven som skal kne-opereres i morgen.

- Er ikke det rart at dere innkaller Tonje til samlingen like etter at hun meldte avbud til Viborgs treningsamling, landslagstrener Marit Breivik?

- Det er en sak mellom Tonje Larsen og Viborg. Min rolle er å skape aktivitet for spillerne, og det bør også være i Viborgs interesse at vi holder Tonje i gang på trening og i kamp.

- Jeg har de siste dagene prøvd å få tak i Ulrik Wilbek (Viborg-trener) uten å lykkes. Men han er vel enig i at Norges landslag ikke er en konkurrent til klubben, sier Breivik.

Viborg avviser at klubben har satt en prislapp på Tonje.

Kan gå om ett år

- Vi er overhodet ikke villige til å selge Tonje Larsen. Hun har kontrakt med oss to år til. Og den inneholder ingen trivsel-klausul.

- Vi strekker oss meget langt når vi nå tilbyr Tonje at hun kan forlate oss allerede om ett år. Noe annen løsning går vi ikke med på, slår Viborg-lederen fast.