Tonje er friskmeldt

Tonje Larsen rekker VM i siste liten. Den kneskadde storskytteren og forsvarssjefen kommer til å få spilletid allerede i kveldens oppkjøringskamp mot Brasil.

- Hun trenger ro, men samtidig trenger hun kamptrening. Jeg kommer til å la henne spille ti minutter i en eller begge omgangene, sa landslagstreneren til Dagbladet.

Tonje visste ikke

For Tonje selv var det gode nyheter Dagbladet deretter overbrakte henne:

- Har Marit bestemt at jeg skal spille? Det visste jeg ikke. Men det viser jo at hun har tro på at jeg skal tåle VM, sier 24-åringen.

Hun har vært plaget med såkalt «jumpers knee» i flere år. For en drøy måned siden slo venstre kne seg vrangt under ei turnering i Frankrike.

Siden den gang har Tonje slitt med smerter og stort sett fulgt lagvenninnene fra tribunen.

Men nå har hun maktet å gjennomføre tre reduserte økter i Fredrikstad, hvor jentene er samlet.

- Jeg har latt henne trene omtrent halvparten av tida, opplyser Marit Breivik.

Jobber med forsvaret

I Fredrikstad har jentene jobbet mye med å etablere et seks-null-forsvar bestående av seks nådeløse jenter.

- Tonje viste at hun fortsatt kan være sjefen i forsvar. Kjersti Grini er også positiv, og Else-Marthe Sørlie er like sterk i forsvaret som hun er på streken, mener Breivik.

Landslagssjefen fikk angst av førsteomgangen mot Ungarn (22-29) i NetCom Cup nylig. Da slapp Norge inn 18 mål før pause - en av de verste omgangene jentene har gjort under Breivik.

- Likevel vil jeg understreke at vi totalt sett slapp inn færre mål enn de andre nasjonene. Vi har kontroll ei uke før VM, slår Marit Breivik fast.

SJEKKET UT: Tonje Larsen spiller mot Brasil i kveld.